‘AKP-MHP-YSK-HÖH şer ittifakını yenebiliriz’

‘AKP-MHP-YSK-HÖH şer ittifakını yenebiliriz’

YURT yazarı Karan, ittifakta, ‘BBP’nin’ MHP muhalefeti nedeniyle ayazda kalabileceği öngörüsünde bulunduktan sonra hiçbir zaman ‘demokrasi kuralları içinde iktidar olmayı başaramamış bir siyasi örgütlenmenin’ 2019 seçimlerine nasıl hazırlandığını yazdı.

YURT yazarı Süleyman Karan, ‘AKP-MHP-YSK-HÖH şer ittifakını nasıl yenebiliriz’ şeklinde yayınlanan yazısında başlık alanı yeterli olmadığı için söz konusu koalisyonu tamamlayamadığını belirterek, önce BBP konusuna değindi. Karan, AKP’nin MHP’nin talebine göz yumması durumunda Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünden sonra önce Melih Gökçek’in sonra AKP’nin ‘oyuncağı olan’ BBP’nin ‘ayazda kalabileceğini’ kaydetti.

Yine başlıkta yer bulamadığı için ekleyemediği JÖH ve PÖH oluşumlarına değinen Karan, “Bunlar, ülke genelinde değil, ama Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinin önemli bir kısmında, sandığa silah gölgesiyle müdahale etmeye amade. Buna bir de ülke genelinde, iktidar için sıkıntılı bölgelerde, SADAT denen paramiliter örgütü ekleyin” dedi.

HÖH’ün ise ‘bir lümpenler grubu’ olduğunu savunan Karan, “Seçim gününün akşamı için bir yedek güç olarak AKP’nin il ve ilçe örgütleri tarafından yerel ölçekte hızla örgütlenecek ve belli bir merkezden yönlendirilecek” değerlendirmesinde bulundu.

‘HER KÖTÜLÜĞE HAZIR OLUN’

Süleyman Karan, “Hiçbir zaman ‘demokrasi kuralları’ içinde iktidar olmayı başaramamış bir siyasi örgütlenme, işte 2019 seçimlerine böyle hazırlanıyor. Tüm bu A, B, C planları yeterli kalmasa bile, sandıktan çıkamama durumunda, ki eğer gerçek anlamda ya da ona yakın bir seçim olabilirse bu büyük olasılık, bu kez ‘milli seferberlik’ten tutun da, ‘kokteyl darbe’ uydurmasına kadar binbir türlü kirli oyunu sahneye koyma ihtimali de var” görüşünü kaydetti.

Karan, YSK’yı ise ‘koalisyonun en büyük aktörü ve seçimlerde şer koalisyonunu sandıktan birinci çıkarmanın garantisi’ olarak niteledi.

ka’nın faşist diktatörlüklerinde, Filipinler gibi bir zamanların emperyalist mandasında inim inim inleyen ülkelerde sıkça rastlanan bir utanç... Halkın iradesini gerçekte tümüyle yasadışı yollarla çalmanın yasal kılıflı siyasi milis teşkilatı...

‘SAADET PARTİSİ KENDİSİNE YAKIŞANI YAPTI’

YURT yazarı Karan, şunları kaydetti:

“Bu şer ittifakına karşı ise millet silkinip toparlanıyor. Saadet Partisi geleneklerine, yani Milli Görüş’e sahip çıkmakta ısrarlı ve her an ABD’nin dümen suyuna girmek için amade olan AKP ile bir koalisyon içinde yer almayacağı netleşmiş gibi... Böylece AKP’nin yüzde 2’ler düzeyinde oy alan ama mütedeyyin kesimde çarpan etkisi bulunan bir partiyi kandıramaması sevindirici... Kim için?.. Bu ülke ve bu ülkeyi sevenler için tabii...

Bu, son günlerdeki en hayırlı gelişmelerden biri… Zaten bu görüşmeler, yurtseverlerle her ne olursa olsun iktidara tutunmak için gözünü karartan şer odaklarını ayırt eden bir turnusol kağıdı… Ahlaksız tekliflere kapalı her siyasi yapı, bu ülkenin geleceğini düşünen, sorumlu ve yurtsever bir ruh taşır. Ha sevelim sevmeyelim, 180 derece farklı olalım, hiç fark etmez. Söz konusu ülkenin savunulmasıysa, bu büyük ideolojik farklar bile bir teferruattır artık.

‘OYUNU BOZMA ZAMANI’

Madem ki kötülük her türlü ayak oyunu ve siyasi ahlak dışı komployu kuruyor, artık bir arada bu oyunu bozma zamanıdır. Mümininden sekülerine, sağcısından solcusuna, her kim varsa, bir arada, gerekirse işini, aşını, hayatını bile riske ederek bu rezilliğe bir son vermeli… Şimdi bu konuda olumlu adımlar atılıyor gibi… İşte hepimize umut verecek bir örnek... Hak ve Adalet Platformu ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla ‘Türkiye siyaseti geleceğini arıyor’ panelinde bir araya gelen muhalefet partileri temsilcileri, siyasetin geleceği için çözüm yollarını tartıştı. Panele; CHP, HDP, SP, İYİ Parti, ANAP’lı eski yeni siyasetçilerin yanı sıra çok sayıda aydın ve yurttaş katıldı. Bu girişimlerden sadece biri... Pek çok yurtsever hep bir arada nasıl bir çözüm bulacağını, nasıl ortak bir şemsiye altında bu berbat gidişata dur diyebileceğini tartışıyor.”