AKP'nin Akşener korkusu ve Tatlı Cadı Samantha!

AKP'nin Akşener korkusu ve Tatlı Cadı Samantha!

Yaşı 40’ın üzerinde olan neslin çok iyi tanıdığı ‘Tatlı Cadı’ dizisindeki Samantha karakteri, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le irtibatlandırılırca yeniden gündeme geldi.

AKP’li Aygün, Akşener için ‘Samantha gibi burnunu oynatıp Türkiye’nin bütün sorunlarını mı çözecek?’ dedi. Bu sözlerin, 40 yaşına dayanmış neslin bilinçaltına olumlu mesajlar gönderdiği belirtildi.

Yeniçağ gazetesi yazarı Arslan Bulut, AKP'li Zeki Aygün’ün, "Maalesef İyi Parti bugün Türkiye'yi kurtaracakmış gibi bir algı içerisinde yönetiliyor. Ne yapacaklar? İyi Parti diyelim ki geldi, Samantha gibi burnunu oynatıp Türkiye'nin bütün sorunlarını mı çözecek? Uluslararası güçler para pompalayacak ona Sisi'ye verdikleri gibi... 3-4 ay rahatlık sağlanacak ama 7-8 ay sonra zamlar peş peşe gırla gelecek. Bunlar Türkiye'de yaşanmış hadiseler" şeklindeki sözlerini, köşesine taşıdı.

Arslan Bulut, ‘AKP’nin Akşener korkusu ve Samantha!’ başlığını kullandığı yazısında, “Samantha, bugün yaşı 40'a dayanmış neslin seyrettiği, iz bırakan bir dizi filmdi. Aygün, sorunları burun hareketiyle çözen Samantha'ya benzetmekle söz konusu neslin bilinçaltına Meral Akşener ile ilgili olumlu mesaj gönderdiğinin farkında değil galiba!” dedi. Bulut, şunları ifade etti:

“Aygün, "Bunlar, Türkiye'de yaşanmış hadiseler" derken 15 yıllık AKP iktidarının başında ve ortasında ekonomik sorunların nasıl çözüldüğünü ve şimdi ekonominin ne kadar kötü durumda olduğunu itiraf etmiş oldu. Başta ABD ve AB olmak üzere bütün uluslararası güçler, AKP iktidarına siyasi ve ekonomik destek vermedi mi, para pompalamadı mı? ABD ve AB, desteği kesince, Katar, Singapur ve Malezya'daki bankalarda tutulan havuz paraları devreye girdi! O da bitince, kendilerinden sonra gelecek iktidara "üç mektup" yazmaları gerekiyordu. Aygün, işte o mektubu yazmaya başlamış oldu!

Bir mektup da AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık yazdı ve "Bundan sonra Kandil'in söylemlerini Meclis'e taşıyan hatta terörist cenazelerine giden CHP milletvekillerinin cevabını sandıkta vereceksiniz." dedi.

Bu ifade de iktidarın, Abdullah Öcalan'ın mesajının Kandil'e, Kandil'in mesajının Öcalan'a taşınmasına izin vermesini çağrıştırıyor.”