AKP’de yanıtı verilmeyen soruyu yazdı

AKP’de yanıtı verilmeyen soruyu yazdı

Seçim manifestosunu açıklayan AKP, hayat standardının yükseltilmesi dahil bir dizi vaatte bulundu. Milliyet yazarı Tezkan, Cumhur İttifakı’nın seçim manifestosunu yerine getirme şartının, 300’den fazla vekil çıkarmak olduğunu belirterek, “Seçmen soruyor… Şimdi de Meclis’te 350 milletvekiliniz var. Neden enflasyonla baş edemediniz?” dedi.

Milliyet yazarı Mehmet Tezkan, AKP’nin seçim manifestosunun açıklandığını ve bir dizi vaatte bulunulduğunu belirterek, “Seçmen doğal olarak soruyor. Şimdi de Cumhurbaşkanlığı sizde, Meclis’te 350 milletvekiliniz var.. Hem de 550’nin 350’si. Neden enflasyonla baş edemediniz? Neden dar gelirlinin hayat standardını yükseltemediniz? Bu sorunun yanıtı henüz verilmedi” dedi.

Tezkan, ‘Yanıtı verilmeyen soru’ başlıklı yazısının ilgili bölümünde, AKP’nin bir dizi vaadinden ekonomiyi ilgilendirenleri; faizlerin, enflasyonun ve cari açığın düşürülmesi, istihdam artışının sağlanması, dar gelirli vatandaşların hayat standardının artırılması, vergi yükünün adil hale getirilmesi olarak sıraladı. Tezkan, şunları kaydetti:

CUMHUR İTTİFAKININ ŞARTI

“Cumhur İttifakı bunları yapabilmek için seçmenden oy istiyor. Cumhur İttifakı’nın seçim manifestosunu yerine getirme şartı ne? Cumhurbaşkanı seçimini kazanmak, Meclis’e 300’den fazla milletvekili sokmak. Yani Meclis çoğunluğunu sağlamak. 600 vekilin yarısından fazlasını almak.

Seçmen doğal olarak soruyor. Şimdi de Cumhurbaşkanlığı sizde, Meclis’te 350 milletvekiliniz var.Hem de 550’nin 350’si. Neden enflasyonla baş edemediniz. Neden faizi indiremediniz. Neden vergileri adil hale getirmediniz. Neden dar gelirlinin hayat standardını artırmadınız. Neden cari açığı düşürerek ekonomi üzerindeki baskıyı azaltmadınız.

Neden, neden, neden?

Zamanınız vardı (1.5 yıl), imkân vardı (Meclis çoğunluğu), güç vardı (tek başına iktidar), uyum vardı (Cumhurbaşkanı ile Başbakan her konuda anlaşıyor.)

Neden yapılamadı? Bu sorunun yanıtı henüz verilmedi.”