AKP'li eski vekilden itiraf: Dinin siyasallaşmasından rahatsız olmuyoruz

AKP'li eski vekilden itiraf: Dinin siyasallaşmasından rahatsız olmuyoruz

AKP eski Bursa Milletvekili ve Karar yazarı Mehmet Ocaktan, "Maalesef makam-mevki tedarikinde dinin araçsallaştırılmasından rahatsız olmuyoruz. Dindarlar olarak çok kötü bir sınav veriyoruz" dedi.

AKP eski Bursa Milletvekili ve Karar yazarı Mehmet Ocaktan, bugünkü köşesinde dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Dindarlar olarak kötü bir sınav verdiklerini itiraf eden Mehmet Ocaktan, "Dini değerleri kendilerine kalkan yaparak her türlü melaneti işleyen din tüccarlarına ve yobazlıklara karşı bir kez olsun sesimizi yükseltmiyoruz ama dindarlık adına caka satmayı da kimseye bırakmıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ocaktan'ın "Sakallı ve sakalsız yobazlık" başlıklı yazısından öne çıkan kısımlar şöyle:

'KUR'AN KURSUNDAKİ REZALETE KİMSE ÇIKIP BİR KELİME ETMEDİ'
"Mesela geçtiğimiz günlerde Ümraniye’de ruhsatsız bir derneğin bünyesinde faaliyet gösteren yatılı Kur’an kursunda yaşanan taciz olayı, kelimenin tam anlamıyla utanç verici bir tablodur. Ama esas vahim olan, dini değerlere önem verdiğine inandığımız, ahlaki ilkeleri önemsediklerini sandığımız anlı şanlı vakıfların, dindar sivil toplum kuruluşlarının bu konuda söyleyecek bir tek sözlerinin bile olmamasıdır. Olayın üzerinden günler geçmesine rağmen, bu vakıf ve derneklerden vicdanlı bir Allah’ın kulu çıkıp bir kelime olsun bir şey söylememesi, ne yazık ki daha da yürek yaralayıcı bir durumdur."

'MAALESEF DİNİN ARAÇSILLAŞTIRILMASINDAN RAHATSIZ OLMUYORUZ'
"Maalesef dindarlar olarak çok kötü bir sınav veriyoruz. Gerek siyasal alanda, gerekse makam-mevki tedarikinde dinin araçsallaştırılmasından rahatsız olmuyoruz, dini değerleri kendilerine kalkan yaparak her türlü melaneti işleyen din tüccarlarına ve yobazlıklara karşı bir kez olsun sesimizi yükseltmiyoruz ama dindarlık adına caka satmayı da kimseye bırakmıyoruz."