AKP'li vekilin o açıklamasına Ankara Büyükşehir'den yanıt!

AKP'li vekilin o açıklamasına Ankara Büyükşehir'den yanıt!

Ankara Kızılay'da yaşanan kazanın ardından AKP Milletvekili Fatih Toprak'ın yaptığı açıklamaya cevap Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Koordinatörü Volkan Gültekin'den geldi.

Ankara Kızılay'da yaşanan kazanın ardından AKP Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak, sosyal medya üzerinden açıklama yaparak sorumlu olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni gösterdi. Toprak açıklamasında: "Ankara’da bir süredir herkesin farkettiği Belediye Otobüslerinin pervasız sürüşlerinin acı neticesi... Tecrübeli işçileri işten çıkarıp alakasız kişileri şoför yaparsanız böyle kazalar kaçınılmaz olur. Yaralılarımıza şifalar diliyorum Sorumluları hesap vermeye davet ediyorum" dedi. AKP'li Toprak'a yanıt Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Koordinatörü Volkan Gültekin'den geldi.

Gültekin, Twitter üzerinden şu açıklamayı yaptı:

"1- Sn. Vekilim, Bir kaza nedeniyle, insanların canı üzerinden siyaset gütme çabası ve aslında topyekun bu anlayış Ankara'da 31 Mart 2019'dan beri tarihe gömülmüştür. Ankara'da artık ayrıştırma ve fitne siyaseti bitmiştir, karşılığı yoktur.

2- Aşağıdaki görüntülerde kaza anı yer almaktadır. Görüntülerde net bir şekilde görüldüğü üzere, bir özel halk otobüsü şoförünün kırmızı ışık ihlali sonucunda bu kaza gerçekleşmiştir. Emniyet güçleri de olayla ilgili tahkikatını sürdürmektedir.

3- "Tecrübeli işçileri işten çıkarıp alakasız kişileri şoför yaparsanız böyle kazalar kaçınılmaz olur" sözünüz gerçeği yansıtmamaktadır. EGO otobüsünü kullanan şoförümüz 2012 yılında işe girmiştir. Yani eski dönemden beri işinin başında olan mesai arkadaşımızdır.

4- Başkan Mansur Yavaş'ın yönetiminde eski/yeni ya da şucu/bucu gibi ayrımlar söz konusu değildir. Bahsettiğiniz anlayış size eskilerden aşina geliyor olabilir ancak bunun adresi Sn. Başkanımızın yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi değildir.

5- Kaldı ki Öz Taşıma İş Sendikası Başkanı'nın, “Belediye Başkanımıza sizin huzurunuzda teşekkür ediyoruz. Haksız şekilde asla işçi çıkarımı olmamıştır” ve Hak İş Konfederasyonu Başkanı'nın “Ankara’da organize baskı söz konusu değil” açıklamaları kayıtlarda mevcuttur.

6- Hal böyle iken, millet iradesiyle üzerine toprak dökülen malum anlayışa kapılmamanızı tavsiye ediyoruz. Bundan böyle bu tip kadük söylemlere değil, güzel Adıyaman'ın -başta bugün yaşanan sel felaketi gibi- daha önemli sorunlarına vakit ayıracağınıza yürekten inanıyoruz."