AKP'liler İmamoğlu yüzünden birbirine girdi

AKP'liler İmamoğlu yüzünden birbirine girdi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Afet Koordinasyon toplantısına davet edilmemesi AKP'yi karıştırdı. Valilik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Grup Başkanvekili birbirinden farklı açıklamalarda bulundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Afet Koordinasyon toplantısına davet edilmemesi AKP'yi karıştırdı. Valilik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş birbirinden farklı açıklamalarda bulundu.

Davete ilişkin İstanbul Valiliği ikinci açıklamasında davet teyidi yerine bunun bir ‘görev ve sorumluluk’ olduğunu belirtmişti. İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ise Fatih Altaylı'ya yaptığı açıklamada kendisine ‘normalde bu toplantının protokolünde belediye başkanı yok’ dendiğini açıkça belirtmişti. 

Soylu “Açık söyleyeyim, Ekrem Bey’i ben davet etmedim, görmedim bile ama davet edilmemiş olsa niye bana nereye oturtalım diye sorsunlar. Belli ki, davet edilmiş” diyerek Valiliği yalanlamış oldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun toplantıya davet edilmemesi ile ilgili tartışmaya bugün AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş da katıldı.

Muş, gazetecilerin davet tartışmasıyla ilgili sorusu üzerine, Perşembe günü yapılan ve İmamoğlu’nun da olduğu toplantıda ertesi günkü görüşme için Oktay’ın herkesi davet ettiği ve talimat verdiğini söyledi.

Muş, konuyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

Valilik ile bu meseleyi görüşme fırsatım oldu. Ayın 26’sında aksam bir toplantı yapılıyor. Fuat Oktay’ın başkanlığında ilgili bürokratlar, İstanbul Valisi, Çevre ve Şehircilik Bakanı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı toplantı yaptı. O toplantıda belli şeyler müzakere ediliyor, 27’sinde toplanmak için Fuat Bey, oradaki herkesi davet ediyor, hatta talimatlandırıyor. Bir sonraki gün -27 Eylül’de- hangi tedbirler alınacağı konuşuldu. O toplantıya katılan İBB bürokratları da var. Belediye başkanının katılmadığı toplantıya 46 bürokrat katılıyor. Dolayısıyla davet edilmedi gibi bir durum yok. Yanlış, kendisi davet edilmiştir. Toplantının olduğu saatte başka bir programda boy göstermiştir.

Daha sonra belediye başkanlığının trolleri, CHP’ye yakın medya organlarında belediye başkanının toplantıya davet edilmediği yalanı ortaya atılmıştır. Bunun böyle olmadığı anlaşılınca lastikli ifadeler kullanılmıştır. İstanbul halkından özür dilemelidir. Bir belediye başkanının böyle bir noktada bundan daha önemli bir işi olamaz. İş bu noktaya gelince davet edilmediği yoluna başvurmuştur. 46 bürokrat nasıl gidiyor? Ordu komutanı, cumhuriyet savcısı, İçişleri Bakanı orada… Bunları tasvip etmez toplumumuz. İstanbullu kendi meseleleri ile ilgili göreve getirdiği kişinin ilgilenmesini beklememektedir. Bizim tavsiyemiz İstanbul sorunlarına eğilmesidir. Bir kişinin toplantıya katılıp katılmadığına konuşacak vaktimiz yoktur. Sorumlu davranmak zorundadır."Daha sonra belediye başkanlığının trolleri, CHP’ye yakın medya organlarında belediye başkanının toplantıya davet edilmediği yalanı ortaya atılmıştır. Bunun böyle olmadığı anlaşılınca lastikli ifadeler kullanılmıştır. İstanbul halkından özür dilemelidir. Bir belediye başkanının böyle bir noktada bundan daha önemli bir işi olamaz. İş bu noktaya gelince davet edilmediği yoluna başvurmuştur. 46 bürokrat nasıl gidiyor? Ordu komutanı, cumhuriyet savcısı, İçişleri Bakanı orada… Bunları tasvip etmez toplumumuz. İstanbullu kendi meseleleri ile ilgili göreve getirdiği kişinin ilgilenmesini beklememektedir. Bizim tavsiyemiz İstanbul sorunlarına eğilmesidir. Bir kişinin toplantıya katılıp katılmadığına konuşacak vaktimiz yoktur. Sorumlu davranmak zorundadır."