AKP’nin ve FETÖ'cülerin Meral Akşener planları…

AKP’nin ve FETÖ'cülerin Meral Akşener planları…

Gazeteci yazar Sabahattin Önkibar, İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener'i anlattığı ASENA kitabında AKP'nin ve FETÖ'cülerin Meral Akşener planını deşifre etti

Gazeteci yazar Sabahattin Önkibar, Kırmızıkedi Yayınevi'nden çıkan ASENA kitabında FETÖ'nün yurtdışına kaçan mensuplarının Merak Akşener ile ilgili attığı destek tweetleri ile Meral Akşener'i FETÖ'cü gibi gösterip kendi adaylarının önünü açacaklarını iddia etti.

Önkibar, FETÖ'cülekle alakası olmayan Akşener'i FETÖ'cülekle suçlayacaklar iddiasında bulunarak; "Parti içinden satın alınacak kimi isimleri aleyhte konuşturacaklar. Dahası, onların beyanları üzerinden davalar açtıracaklar. Saldırıda kullanacakları en temel konu Fethullahçılık olacak. Meral Hanım'ın 'FETÖ ablası' olduğunu ilan edecekler. Hapisteki birkaç FETÖ'cüye serbest kalma ve başka vaatler karşılığı bunu söyletecekler. Gizli tanıklar uyduracaklar. O tanıklar üzerinden yargılama ve itibarsızlaştırma yapılacak. FETÖ'yle türlü bağ ve bağlantılar olduğunu ileri sürecekler. Derleme haberler yapıp kamuoyunun kafasını karıştıracaklar. Fethullahçı isimlerin Akşener'e verdiği ileri sürülen destek mesajlarını belge olarak sunacaklar. FETÖ azgınlarının attığı tweetleri gösterecekler. Emre Uslu benzeri Fethullahçı militanların mesajlarını manşet yapacaklar." ifadelerini kullandı.

Fethullahçı militanların attığı tweetleri kitabında paylaşan Önkibar, Akşener Fethullahçı olsa bu şekilde açıktan tweet atarlar mı diye sorarak; "Şimdi söyleyin bu mesajların anlamı nedir? Sakın Meral Akşener'i desteklemek için filan demeyin. Rakiplerinin FETÖ üstünden saldırdığı Akşener'e FETÖ'nün en bilindik militanlarının, o iddialara destek verircesine"Evet doğru Meral Akşener bizdendir ve bizim ona destek mesajlarımız..." demeleri mantıklı mıdır? Ne yani FETÖ kendi adayını deşifre ve afişe ederek vurun öldürün mü diyor? Yahu çok iyi yetişmiş ve ABD'deki bir üniversitede hocalık yapan Emre Uslu gibi Fethullahçı azgın bir militan Meral Akşener gerçekten FETÖ'cü olsa "bizdendir" der mi? Açın bakın CNN Türk arşivlerine... Bu Emre Uslu, Ali Fuat Yılmazer için "O Cemaatten değil, Başbakan Erdoğan'ın Gürcülük'ten yakını dedi mi demedi mi? Yine bu Emre Uslu Ergenekon-Balyoz davaları sürecinde "Zekeriye Öz Cemaat mensubu değil, ülkücü" dedi mi demedi mi? Eğer demediyse ben idam edilmeye hazırım, aynı şekilde gazeteciliği bırakım" diye yazdı.

....

Önkibar şu şekilde devam etti: Dolayısıyla Fethullah'ın ajanlarının bu tweet mesajları aslında Meral Akşener'in FETÖ mensubu olduğunu değil, olmadığını resmediyor. Eğer FETÖ'cüler Akşener'i gerçekten destekleselerdi onu mesajlarında hedef alırlardı.

Akşener hakkında daha çok mesaj ve montaj fotoğraf servis edileceğini iddia eden Önkibar; "Akşener Fethullahçı diye hedef tahtası yapılıp son anda siyaset dışında gerçek bir FETÖ'cü isim aday yapılacak" dedi.