Akşener'den Erdoğan'a, Esad'a sen gidemiyorsan ben gitmeye hazırım

Akşener'den Erdoğan'a, Esad'a sen gidemiyorsan ben gitmeye hazırım

İYİ Parti lideri Akşener, Partisince Ankara’da ikincisi düzenlenen ‘Geleceğin Türkiye’si için Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın kapanışında konuştu

Türkiye’nin bir Suriye deneyiminin olduğuna işaret eden Akşener, bunun için 40-50 milyar dolar harcandığını, 5 milyon Suriyelinin Türkiye’ye sığındığını, İdlib’den gelen 150 bin kişinin ise sınırda beklediğini belirtti. 

‘Erdoğan’ın rasyonel olamaması durumunda kendisinin Suriye’ye gidip Esad’la görüşmeye hazır olduğunu’ belirten Akşener, konuşmasına şöyle devam etti:

“Amerikan şirketleri Beşşar Esad ile anlaşma imzalıyor. Emperyalistler önce Suriye’yi yıktılar, şimdi kendi şirketleri 10 yıl içinde 700-800 milyar dolar yatırım yapacak. Türkiye bu işten çırak çıktı. Önerimiz nedir? Kardeşim hissiyatı, duygusallığı, siniri bir kenara bırak, rasyonel, gerçekçi, sağduyulu ol, Esad ile barış. Esad insanlarını öldürmüş amenna. Peki 2011’den günümüze kadar Suriye’de olanlara baktığınız zaman diğerleri pamuğa mı sardı Suriyelileri? Milyonlarca insan da orada öldü. Sayın Erdoğan, sinirini, enaniyetini yenemiyorsan, rasyonel olamıyorsan, ben Suriye’ye gidip Esad ile görüşmeye, bu problemi çözmeye hazırım. Türkiye’yi yeniden çırak çıkarmanın bir anlamı yok. Buradaki ders, deneyim Libya konusundaki meçhule ‘Hayır’ dememize sebep oldu. Türkiye’nin sağduyusu olmaya, bu milletin yanında durmaya, Türkiye’nin kutuplaştırılmasına, dışlayıcı, saygısız dile itiraz etmeye devam edeceğiz. Dolayısıyla başaracağız.”