Akşener'den Erdoğan'a:  Yani Ağam bizimle eğlenir

Akşener'den Erdoğan'a: Yani Ağam bizimle eğlenir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma hedefimize, hiç olmadığımız kadar yakınız" ifadelerine "Türkiye 2020’de yüzde 100 büyüse dahi ilk 10 ekonomi arasına giremiyor. Mevcut durumda bırakın ilk 10’u, ilk 20’de kalamama riskimiz var. Yani Ağam bizimle eğlenir” sözleri ile yanıt verdi.


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma hedefimize, hiç olmadığımız kadar yakınız" ifadelerine "Türkiye 2020’de yüzde 100 büyüse dahi ilk 10 ekonomi arasına giremiyor. Mevcut durumda bırakın ilk 10’u, ilk 20’de kalamama riskimiz var. Yani Ağam bizimle eğlenir” sözleri ile yanıt verdi.


Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın "Bana bu ay şu kadar enflasyon, bu kadar işsizlik lazım” dediğini, TÜİK'in de 'siparişi adrese teslim ettiğini" söyledi.

Akşener konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Erdoğan iki gün önce ne dedi biliyor musunuz; 'Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma hedefimize, hiç olmadığımız kadar yakınız.' Aynen böyle dedi. Türkiye, 2019 yılında, 755 milyar dolarlık milli gelirle, dünyanın 19’uncu ekonomisi oldu. 10’uncu sıradaki Kanada’nın milli geliriyse 1 trilyon 730 milyar dolar. Türkiye 2020’de yüzde 100 büyüse dahi ilk 10 ekonomi arasına giremiyor. Mevcut durumda bırakın ilk 10’u, ilk 20’de kalamama riskimiz var. Yani Ağam bizimle eğlenir…”

Sayın Erdoğan ve ekibi gerçeklikten uzaklaştıkça biz ısrarla hakikati söylemeye devam ediyoruz, ama nafile. 'İşsizlik kanayan yaramızdır, çare bulun'diyoruz; Dalga geçer gibi 'Hani nerede işsizlik?' diyorlar. Eşle dostla doldurdukları Türkiye İstatistik Kurumu’ndan aldıkları sipariş tablolarla, milleti kandıracaklarını sanıyorlar. Damat Bakan 'Bana bu ay şu kadar enflasyon, bu kadar işsizlik lazım' diyor. TÜİK, siparişi adrese teslim ediyor. Verileri çarpıtarak algıyı kontrol edip krizi yönetebileceklerini zannediyorlar."