Akşener: 'Devlet kapısından beklenmesi gerekenler, bir parti kapısında çaresizlik feryadına dönüşemez'

Akşener: 'Devlet kapısından beklenmesi gerekenler, bir parti kapısında çaresizlik feryadına dönüşemez'

HDP'li belediyelere kayyum atanmasının ardından HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan aileleri bir propaganda kampanyasına dönüştüren iktidara Saadet Partisi ve İYİ Parti liderlerinden de tepki açıklamaları geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, çocuklarının dağa kaçırıldığını iddia ederek HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerle ilgili yaptığı yazılı açıklamada “Bir anne olmanın yanında, Türkiye Cumhuriyeti’nde İçişleri Bakanlığı yapmış bir siyasetçi olarak uyarıyorum” diyerek şunları söyledi:

“O annelerin feryadının çözüm adresi, bir partinin kapısı değil, devletin kapısıdır. Eğer bu ülkenin anneleri, devletin çözüm bulması gereken bir acıya, bir parti kapısında derman aramak durumunda kalıyorsa, iktidar da, borazan medyası da düşünmek ve şu soruya cevap vermek zorundadır: ‘Liyakatle yönetilen bir ülkede, bir anne, evladının geleceğini, bir partiden mi yoksa devletten mi talep eder?’”

Annelerin, “Evlatlarımızı kurtarın” diye değil “Evlatlarımızı geri verin” diye çağrı yaptığına dikkat çeken Akşener, “Devletin görevi, bu çaresizlikten propaganda üretmek değil, hukuken gereğini yapmak ve anneleri evlatlarına kavuşturmaktır. Evlatlarımızı korumak ve kollamakla görevli bir devlet varken, vatandaşı bir siyasi partiden talepte bulunmak zorunda bırakmak ciddiyetsizliktir, yönetim zafiyetidir. O annelerin vicdanı üzerinden kurgu yapanları uyarıyorum; annelerimiz, devletin kapısı yerine, parti kapısına gittikçe, o partiye ‘Devlet’ misyonu biçiyorsunuz. Türkiye böylesine sahipsiz, insanımız böylesine çaresiz duruma düşürülemez. Devlet kapısından beklenmesi gerekenler, bir parti kapısında çaresizlik feryadına dönüşemez” dedi.

“Televizyonlardan indirmiyorsunuz”

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu da partisinin bir otelde gerçekleştirilen Genel İdare Kurulu, İl Başkanları ve İl Müfettişleri toplantısında konuya değindi.

Karamollaoğlu, HDP önündeki eylemin iktidar medyasında özellikle öne çıkarılan bir propaganda aracına dönüştürüldüğüne dikkat çekerek “Siz ‘Cumartesi Anneleri’ni bir kenara attınız, onların sesine kulaklarınızı kapattınız. Şimdi HDP önünde bekleyen anneleri her gün televizyonlardan indirmiyorsunuz. Biz terörün her çeşidine karşıyız” dedi.