Akşener, HDP’nin o iddiasına cevap verdi: ‘Gizli gündemim de başka planlarım da...’

Akşener, HDP’nin o iddiasına cevap verdi: ‘Gizli gündemim de başka planlarım da...’

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, ikinci tura kalması halinde önemli bir farkla Cumhurbaşkanlığını alacağını savundu. Akşener, bazı HDP’lilerin, ‘seçimin ikinci tura kalması durumunda Erdoğan’ın başkan yardımcılığı teklif edeceğine ve kendisinin de kabul edeceğine ilişkin’ iddiaları yanıtladı.

İYİ Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, seçimin ikinci tura kalması halinde önemli bir farkla Cumhurbaşkanlığını alacağını öne sürdü. Akşener, “Bazı HDP’liler, seçimin ikinci tura kalması durumunda Erdoğan’ın size başkan yardımcılığı teklif edeceğini ve sizin de kabul edeceğinizi iddia ediyor. Böyle bir ihtimal var mı?” sorusunu yanıtlarken, “Benim Sayın Erdoğan gibi ne gizli bir gündemim ne de başka planlarım var” dedi.

Vatan yazarı Murat Çelik, Meral Akşener’in haber sitesi Gazete Duvar’dan Özlem Akarsu Çelik’e verdiği röportajı köşesine taşıdı. Çelik, ‘Akşener’den iki önemli çıkış’ başlıklı yazısında, Akşener’in, “Erdoğan ikinci tura Sayın İnce’nin kalmasını istiyor çünkü biliyor ki Sayın İnce’nin ikinci turda alacağı oy, biz kendisini desteklesek de Erdoğan’ı geçemiyor. Benim ikinci tura kalmam halinde ise Erdoğan’ın tüm hesapları altüst oluyor. (…) Önemli bir farkla Cumhurbaşkanlığını alıyorum” ifadelerini gündeme getirdi.

Çelik, Akşener’in “Millet İttifakı”nın Meclis çoğunluğunu alacağından hiç kuşkum yok. Anketlere baktığımızda seçimin ikinci tura kalacağı açık. İkinci turda ne olacağı ise Erdoğan’ın karşısına kimin çıkacağıyla yakından ilgili” şeklindeki sözlerini de gündeme getirdi.

Öte yandan Çelik’in aktardığına göre, Akşener, aynı röportajda, “Seçim ikinci tura kalırsa Cumhurbaşkanı Erdoğan ile HDP’nin anlaşacağını öne sürmüştünüz. Bazı HDP’liler de seçimin ikinci tura kalması durumunda Erdoğan’ın size başkan yardımcılığı teklif edeceğini ve sizin de kabul edeceğinizi iddia ediyor. Böyle bir ihtimal var mı? HDP’nin Erdoğan’la anlaşacağı tespitinizi neye dayandırıyorsunuz? şeklindeki soruyu da yanıtladı. Akşener, şunları kaydetti:

‘BU SEÇİM ERDOĞAN’LA RÖVANŞIMIZ’

“Benim bu konuda Sayın Erdoğan gibi ne gizli bir gündemim ne de başka planlarım var. Aksine kamuoyunun da yakından bildiği gibi Erdoğan son iki buçuk yıldır bizi siyaset sahasının dışına atmak için gerek siyasi gerek yargı üzerinden her türlü engelleme ve baskıyı yaptı. Arkadaşlarımla birlikte yılmadan mücadele ettik. Bu seçim bizim Erdoğan ile rövanşımızdır. Artık senaryolarla yönetilecek zamanı geçtik. Şimdi sadece gerçekler konuşuyor. O gerçekler de diyor ki, Akşener ile Kürt kardeşlerimizin hiçbir sorunu yoktur. Hem Doğu’da hem de Güneydoğu’da bana ve partimize bizi memnun eden bir ilgi var, gönderilen mesajlar var. Siyaseti Erdoğan’ın tasarımına göre konuşmak ve yaşamak dönemi de benim sayemde kapandı.”