Akşener talimat verdi…İYİ Parti Suruç’a heyet gönderecek

Akşener talimat verdi…İYİ Parti Suruç’a heyet gönderecek

Suruç'ta 4 kişinin yaşamını yitirdiği olayların ardından Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile görüştüğünü söyleyen İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, Eren'in kendisine 'olayın PKK-AKP çatışması olmadığı' bilgisini verdiğini belirtti. Akşener’in talimatıyla parti bünyesinde kurulacak heyetin, incelemelerde bulunmak üzere Suruç’a gideceği bildirildi.  

Suruç'ta 4 kişinin yaşamını yitirdiği olayların ardından Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile görüştüğünü açıklayan İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, Eren'in kendisine 'olayın PKK-AKP çatışması olmadığı' bilgisini verdiğini belirtti.

Seçim çalışmaları sırasında İYİ Parti ve diğer muhalif partilerin stantları, seçim irtibat büroları ve partililere yönelik çok sayıda saldırı düzenlendiğini hatırlatan İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Çıray, "Buna karşın seçim çalışmalarının güvenliğini sağlayamayan AKP hükümetinin acz içindeki tutumu nedeniyle, benzer olaylar sürmeye devam etmektedir" dedi.

Çıray, İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in talimatıyla parti bünyesinde kurulacak bir heyetin de Suruç'a giderek incelemelerde bulunacağını söyledi.

Çıray’ın, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

SURUÇ'A HEYET GÖNDERİLECEK

Birbirinden çok farklı bu bilgiler üzerine İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Dr. Aytun Çıray, gece 01.27'de Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'i arayarak, konu hakkında detaylı bilgi istemiştir. Şanlıurfa Valisi Sayın Abdullah Erin, 'olayın PKK-AKP çatışması olmadığı, detaylı incelemelerin sürdüğü' bilgisini vermiş, aynı bilgi Şanlıurfa Valiliği resmi sitesinde de paylaşılmıştır.

Seçim çalışmalarının başlamasıyla birlikte Türkiye'nin pek çok ilinde İYİ Parti ve diğer muhalefet partilerinin stantları, seçim irtibat büroları ve partililerine yönelik çeşitli saldırılar düzenlenmiş ve buna karşın seçim çalışmalarının güvenliğini sağlayamayan AKP hükümetinin acz içindeki tutumu nedeniyle, benzer olaylar sürmeye devam etmektedir.

İYİ Parti olarak, bayramların maneviyatımıza kattığı kardeşlik ruhuyla milletimizi sağduyuya ve sükûnete davet ediyoruz. İnsan canının tüm maddi değerlerin üzerinde olduğu bilinci ile hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ülkemize huzur ve barış diliyoruz.Bu vesile ile konunun ve iddiaların incelenmesi ve milletimize en doğru bilginin verilmesi için İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener tarafından Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine İYİ Partililerden oluşan bir inceleme heyeti gönderilmiştir. Heyetimizin yapacağı inceleme sonucunda toplanan bilgiler kamuoyu ile tarafsız olarak paylaşılacaktır."