Akşener, YSK’da...

Akşener, YSK’da...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanı adaylığı için Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanı adaylığı için Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) geldi.

Yaklaşık 250 kişilik bir grup Akşener’e destek vermek için YSK önüne geldi. Grup YSK önünde ‘Cumhurbaşkanı Akşener’ sloganları atarken YSK önünde çok sayıda çevik kuvvet ekibi görev aldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanı adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu'na gitti. Akşener'in YSK binasına girişi sırasında "Cumhurbaşkanı Meral Akşener" sloganları atıldı.

İYİ Parti, CHP, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile ittifak yapma kararı almıştı. Akşener de 100 bin imza ile cumhurbaşkanı adayı olacağını söylemişti.

İLK BAŞVURUYU PERİNÇEK YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilk başvuruyu dün Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek yapmıştı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da saat 14.00'de adaylık başvurusunu yapacak.

YSK’nın bağımsız Cumhurbaşkanı adaylarının başvurusunu incelemek için 2 gün süresi var. Bu incelemenin ardından isimler ilan edilecek ve 4-9 Mayıs tarihleri arasında imza toplama süreci başlayacak. 100 bin imzayı toplayan aday şartları yerine getirmiş sayılıp resmen Cumhurbaşkanı adayı olacak.