Akşener'den Erdoğan'a: Macron’a Destek Çıktın

Akşener'den Erdoğan'a: Macron’a Destek Çıktın

Gündeme dair açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erdoğan ve Macron arasındaki gerilime ilişkin, "Takındığın bu tavırla, Macron’u pişman etmedin, bilakis Macron’a destek çıktın" dedi. Ekonominin geldiği son duruma da dikkati çeken Akşener, "Dolar 8 lirayı geçmiş, Euro 10 liraya yürüyor. Bu tabloya bakınca, senin keyif çayı içesin geliyor mu Sayın Erdoğan?" ifadesini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunuyor. Fransa ve Türkiye arasında yaşanan gerilime dair açıklamalarda bulunan Akşener, Erdoğan ve Macron arasındaki gerilime ilişkin, "Takındığın bu tavırla, Macron’u pişman etmedin, bilakis Macron’a destek çıktın" diye konuştu.

Dövizdeki önlenemez yükselişe ilişkin de konuşan Akşener, Erdoğan'ın Malayta'da bir yurttaşla yaşadığı polemiği hatırlattı.

"Sayın Erdoğan, geçtiğimiz hafta sonu Malatya’ya gitti, Ve ülkemizin gerçeğiyle yüz yüze geldi… Bir vatandaşımız “Eve ekmek götüremiyoruz.” deyince, durumu “abartılı bulup”, dertli vatandaşa “Al sen keyif çayı iç.” dedi. İşte size vatandaşına yabancılaşmış bir iktidarın, ve onun başındaki insanın geldiği son durum. Gerçekten ibretlik" ifadesini kullanan Akşener, "Dolar 8 lirayı geçmiş, Euro 10 liraya yürüyor. Bu tabloya bakınca, senin keyif çayı içesin geliyor mu Sayın Erdoğan?" dedi.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Aziz Milletim, değerli milletvekilleri, kıymetli basın mensupları; Sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum.Grup toplantımıza hoş geldiniz.

Yarın, Cumhuriyetimizin 97’inci yıl dönümünü kutlayacağız. Yani, Türk milletinin şeref gününü kutlayacağız! Bu şerefi pek de benimsememiş gözüken iktidar, bu kutlu günü, gönlümüzce kutlamayı yasaklasa da;

Bizler bu şerefi, evlerimizde, ailelerimizle, sevdiklerimizle kutlayacağız. Bizler bu şerefi, işyerlerimizde çalışma arkadaşlarımızla kutlayacağız. Bizler bu şerefi, sosyal medyada dostlarımızla kutlayacağız.

Bizler bu şerefi, fırsat bulduğumuz her yerde, milletçe tek yürek olarak kutlayacağız. Onlar varsın, yandaş medyalarında, sosyal medya videolarında, mitinglerinde, kongrelerinde,

Atatürksüz, Cumhuriyetsiz bir Türkiye yalanını yaşamaya devam etsinler; Bizler,

Atatürk gerçeğini, Cumhuriyet gerçeğini, tam bağımsız Türkiye gerçeğini, şerefle yaşamaya devam edeceğiz. Çünkü, Cumhuriyet şereftir. Çünkü bu şeref, bize şanlı tarihimizin bir armağanıdır. Çünkü bu şeref bizimdir,

Çünkü bu şeref, memleketin tüm evlatlarınındır. “Selam şanlı mazimize! Selam yarına! Selam zafer ordusunun silahlarına! Ey geçmişin yiğitleri! Selam sizlere! Ey yarının şehitleri! Selam sizlere!”

Bize bu güzel günü, insanca ve özgür yaşama onurunu hediye eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm istiklal kahramanlarımıza, bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyorum.Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Türk Milleti.

Değerli milletvekilleri; İnançlar kadar, inanç hürriyeti kadar, inançlara saygı da kıymetlidir. Çünkü dünya saygıyla güzelleşir. Hele o saygının muhatabı, Rabbimizin elçileriyse, bu çokdaha kıymetlidir. Maalesef bugün, bütün dünyada, gerçek gündem ile muktedirlerin gerçeklikleri arasında, büyük bir makas var. Hangi ülkede işler kötüye gitse, hemen bir günah keçisi bulunup, her şey ona yükleniyor. İslam düşmanlığı da, yabancı düşmanlığı da, bunun en yaygın örneklerinden.

Saygısız ve düşmanca bir dil ile söylenen yalanlar, vatandaşları oyalamanın en popüler yolu. Biz bunu, ülkemizden de iyi biliyoruz, Batı’dan da iyi biliyoruz. Milli çıkarlardan önce, kendi şahsi çıkarları üzerinden siyaset yapanları, ülkemizde de görüyoruz, Batı’da da görüyoruz.

‘MACRON’U KINIYORUM’

Nefretten beslenen siyasetçilerin, Dünya’ya verdikleri zararı, Tüm Dünya milletleriyle beraber, biz de yaşıyoruz. Bunun son örneği Fransa… Kendi iktidarını kurtarmak için, Peygamberimize hakaret etmeyi, Müslümanlara hakaret etmeyi mübah gören, Emmanuel Macron’u, ve onun temsil ettiği bu barbar zihniyeti kınıyorum. Ne var ki, bizim kınamak ve kınanmaktan öte dertlerimiz var.

Dünya da yansa, vatandaşımızın derdini öncelemek zorundayız. Kınamakla kalmayıp, ülkemizi güçlü, vatandaşımızı müreffeh kılmalıyız ki; Macron gibiler böyle densizlikleri yapmadan önce 40 kere düşünsünler!

Türkiye’nin karakteri, bize saygısızlık yapana hakaret etmek değil, bize saygısızlık yapanı pişman etmektir. Ama bu, lafla olmaz.

Ağız dalaşına girmek, güçsüzlerin, acizlerin başvurduğu bir yoldur. Güçlü olan, ağız dalaşına girmez.

Güçlü olan, “Ey Fransa, Ey Amerika, Ey İsrail” deyip, perde arkasında al gülüm, ver gülüm yapmaz. Güçlü olan, vatandaşını boykota çağırıp, kendi işini milletine yıkmaz.

Güçlü olan, gerekeni yapar. Ama güçlü olmak için, akıllı bir dış politika yürütmek gerekir. Güçlü olmak için, üreten, sağlam bir ekonomiye sahip olmak gerekir. Güçlü olmak için, memlekette demokrasiyi, hukuku ve adaleti hakim kılmak gerekir.

ERDOĞAN’A MACRON TEPKİSİ

Hakarete karşı, daha büyük bir hakaretle cevap verirseniz, Macron’un Fransız kamuoyundaki gücünü artırırsınız. O nedenle Sayın Erdoğan’a sesleniyorum;

Takındığın bu tavırla, Macron’u pişman etmedin, bilakis Macron’a destek çıktın. Türk dış politikasını, egona meze yapmaktan artık vazgeç. Yabancı ülkelerin ergen tavırlı liderlerine, hak ettikleri cevabı, aynı ergen tavırla değil, devlet adamlığıyla ver.

Bulunduğun makama yakışan da, ülkenin menfaatine olan da budur. Aziz milletim, değerli milletvekilleri; Hayatın her alanında, akılla hareket etmek zorundayız. Aklın olmadığı yerde, işler mutlaka sarpa sarar. Ülke yönetimindeyse, akıl vazgeçilmezdir. Yaşadığımız zorluklar karşısında, aklımızı kullanamazsak, düze çıkmamız mümkün olmaz.

Ülkemizin ve milletimizin geleceğini etkileyecek, bir bütçe dönemine daha girdik. İşte o sözünü ettiğim akla, bugünlerde çok daha fazla ihtiyacımız var. Ne var ki, iktidarın hazırladığı bütçede akıl var mı, işte orası koca bir muamma.

2021 BÜTÇESİ

Şöyle özetleyeyim: 2021 bütçesi, iktidarın 2023 hedeflerini, 2053’e erteliyor. Yani bugünün sorunlarını gidermiyor, dertli vatandaşımıza, 30 yıl sonrasının hayallerini pazarlıyor.

2021 yılı bütçesinin ve üzerine oturduğu Yeni Ekonomi Programı’nın, bir vizyonu olmadığı gibi, ülkemiz için çizdiği bir yön de yok. Ana hatlarından anlıyoruz ki;

Bu bütçe, Türkiye’nin fakirleştiğinin itiraf belgesidir. Bu bütçe, Türkiye’nin, aynı 1990’lı yıllarda olduğu gibi, yeniden “bütçe açığı – borçlanma - faiz sarmalına” girdiğini söylüyor.

Bu bütçede, kişi başı milli gelir, 14 yıl öncesine dönüyor. Bu bütçede, yatırımların oranı 2002’nin bile altına düşüyor. Yani bu bütçe, milletin derdini çözecek bir hizmet bütçesi değil, bir çaresizlik bütçesidir. Bakın size iki örnek vereyim:

Geçen hafta, plan bütçe komisyonunda görüşülen torba yasada, millet vicdanını incitecek bazı maddeler kabul edildi.

Bunlardan birinde, tahvil, döviz, faiz ve borsa gelirlerine sağlanan, düşük vergi oranı, 10 yıl daha uzatıldı.

Yani; Yeni vergiler ve vergi zamları, geçinemeyen vatandaşın sırtına yüklenirken,

paradan para kazananlar için, düşük vergi uygulamasına “devam” denildi. Bu da yetmiyormuş gibi, aynı torba yasada,

Cumhurbaşkanı’na, kurumlar vergisi oranını, yüzde 20’den, yüzde 15’e indirme yetkisi veriliyor. Düşünün; siftahsız dükkan kapatan esnaftan, yüzde 20 stopaj alan devlet, kurumların, kâr ettikleri zaman ödedikleri vergide indirime gidiyor. Böyle insafsızlık, böyle vicdansızlık olur mu?

Ülkeyi yönetenler, milletini önemsemeyince, Milletini düşünmeyince maalesef oluyor…

Aziz milletim; Sayın Erdoğan ve arkadaşları milletin derdini düşünmediği gibi, O dertlere çözüm önerilerinde bulunan İYİ Parti’yi de dinlememekte ısrarlı. Mesela, 2021 bütçesinin görüşüldüğü komisyona, İYİ Parti olarak bir önerge verdik.

Firmaların devletten, 200 milyar lira birikmiş KDV alacağı var. Bu alacaklarının, vergi ve prim borçlarına mahsup edilmesini talep ettik.

Ama iktidar partileri reddetti. Mesela, Ekonominin hali ortadayken, 2021 vergi ve prim ödemelerinin, 2022’ye ertelenerek, 18 değil, 36 taksite bölünmesini talep ettik.

Ona da hayır dediler. Mesela,

Milletvekillerimiz, Haziran 2020’de, ve daha sonraki günlerde, vergi ve primlerin yapılandırması için önergeler verdiler. Komisyondaki görüşmelerde de bu önergeler tekrarlandı. Ama yine iktidar partileri tarafından reddedildi. Sonra ne oldu?Bu kez aynı maddeleri kendileri getirdiler, aynı işe bu defa kabul oyu verdiler. Biz de İYİ Parti Grubu olarak yapılandırmayı destekledik, ve Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Güler misin, ağlar mısın? Ak Parti iktidarı, ergenliğin kurumsallaşmış hali gibi davranmaya devam etse de; Bizim için; milletimizin, esnafımızın yararına atılacak bir adıma, kimin ne oy verdiği önemli değil.

Biz meseleye böyle bakıyoruz. Çünkü bizim tüm gayretimiz, milletimiz içindir.

Dava arkadaşlarım; Onlar, duymazdan gelseler de, Onlar, görmezden gelseler de, Biz her zaman milletimizin yanındayız. Milletimizin derdini dinliyoruz, çaresizliğini görüyoruz.

Ve bu kürsü de dahil olmak üzere, her fırsatta, ülkeyi yönetenleri uyarıyoruz. Onlar bizim önergelerimizi reddetseler de, Biz, bıkmadan, usanmadan, milletin derdini, Milletin Meclisi’ne taşımaya devam edeceğiz. Çünkü Millet İradesi kutsaldır ve İYİ Parti de bu aziz milletin avukatıdır.

Daha geçen hafta, bu kürsüden Sayın Erdoğan’a; Eşe, dosta, yandaşa milyonları dağıtıp, geçinemeyen vatandaşa gelince, “Sabır.” öğütlemenin vicdansızlık olduğunu söylemiştim.

‘SENİN KEYİF ÇAYI İÇESİN GELİYOR MU SAYIN ERDOĞAN?’

Nitekim Sayın Erdoğan, geçtiğimiz hafta sonu Malatya’ya gitti, Ve ülkemizin gerçeğiyle yüz yüze geldi… Bir vatandaşımız “Eve ekmek götüremiyoruz.” deyince,

Durumu “abartılı bulup”, dertli vatandaşa “Al sen keyif çayı iç.” dedi. İşte size vatandaşına yabancılaşmış bir iktidarın, ve onun başındaki insanın geldiği son durum. Gerçekten ibretlik…

Yazıklar olsun! Dolar 8 lirayı geçmiş, Euro 10 liraya yürüyor. Bu tabloya bakınca, senin keyif çayı içesin geliyor mu Sayın Erdoğan? Gençlerin yaklaşık üçte biri işsiz, üçte ikisi memleketten umudu kesmiş. Onların yüzüne bakınca, senin keyif çayı içesin geliyor mu Sayın Erdoğan? Açlık sınırı asgari ücreti geçmiş.

Yoklukla boğuşan vatandaşına bakınca, senin keyif çayı içesin geliyor mu Sayın Erdoğan? Benim gelmiyor. Bu cefakar milletin de gelmiyor Sayın Erdoğan.

Dava arkadaşlarım;

Bizim kitabımızda, bir babanın “Eve ekmek götüremiyoruz.” demesi, iktidar için mahcubiyet sebebidir. Bizim kitabımızda, bir babanın bu çaresizliği,

“Al sen keyif çayı iç.” diyerek geçiştirilecek bir durum değildir. Bizim kitabımızda, bir vatandaşımız evine ekmek götüremiyorsa,yanına gidilir, derdine derman olunur.

Bizim siyaset anlayışımız budur. İyi Parti’nin hizmet anlayışı budur.

Ama onlar bunu anlayamaz. Çünkü Ak Parti’nin siyaset anlayışı, zenginliği paylaşma değil, fakirliği yönetme anlayışıdır. Çünkü Ak Parti’nin siyaset anlayışı, milletin çaresizliğini siyasi kazanım olarak görme anlayışıdır.

YANDAŞIN BORCUNU TEK KALEMDE SIDIRLADI

Evine ekmek götüremeyen kardeşime, “Keyif çayı içmeyi” tavsiye eden gerçeklik çarpılması da, işte bu anlayışın tezahürüdür. Çaresiz vatandaşa keyif çayı veren utanmazlık; o beş müteahhitten biri, biraz ağlayınca ne yaptı, hatırlıyor musunuz?

500 milyon liralık vergi borcunu, tek kalemde sıfırladı. Yandaş müteahhitini, milletinden daha çok düşünen bir anlayış, bizi elbette anlayamaz. Türkiye’nin zenginliğinden biraz da, alın teriyle, namusuyla çalışan, işçi kardeşim, emekli kardeşim, memurlarımız, işsiz gençlerimiz faydalansa olmaz mı?

Elbette olur.Çok da güzel olur.Ama bunlar Sayın Erdoğan’ın siyaset anlayışıyla olmaz. Aziz milletim!Bu iktidarın, senin dertlerini umursadığı yok. Bu iktidarın, senin sorunlarını çözeceği yok. Bu iktidarın, memleketi düze çıkaracağı yok. Ama merak etme, onlar yoksa biz varız! Az kaldı, İYİ Parti her geçen gün büyüyor. Onların yapamadığını, biz geleceğiz, biz yapacağız! Aziz milletim, değerli milletvekilleri; Dünyayı esir alan pandemi, bir gerçeği, bir kez daha gözler önüne serdi. Tarımın, gıda üretiminin ve gıdaya erişimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık.

Anlamamakta ısrar edenler olsa da, bu bir gerçek. Türkiye’yi, ithalata bağımlı hale getiren politikaları yıllardır eleştiriyoruz. Pandemi sürecinde, bu konuda, ne kadar haklı olduğumuz daha iyi anlaşıldı."