Albayrak'ın koltuğuna bankacı oturacak iddiası

Albayrak'ın koltuğuna bankacı oturacak iddiası

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş'in Hazine ve Maliye Bakanı olacağı iddia edildi.

31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde AKP’nin aldığı sonuçların yanı sıra ekonomi göstergelerindeki seyir ve dış finans dünyasında Türkiye’ye yönelik güvensizlik mesajları eşliğinde gündeme gelen kabine revizyonu tartışmalarında, kulislerde öne sürülen son isim Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş oldu.

T24'ün aldığı bilgiye göre, kulislerde, 'uluslararası finans çevrelerinin de yakından tanıdığı Hakan Ateş’in, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın yerine Hazine ve Maliye Bakanlığı’na getirileceği' iddiaları konuşuluyor.

Hakan Ateş'in bakan olacağına yönelik iddiaların gündeme geldiği saatlerde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) Denizbank'ın Emirates NBD Bank PJSC'ye devrine ilişkin yapılan başvuruyu uygun bulması dikkat çekti.

HAKAN ATEŞ KİMDİR?
1959 doğumlu olan ATEŞ, TED Ankara Koleji’nde öğrenimini tamamladıktan sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme alanında Lisans eğitimini tamamladı. Kariyerine 1981 yılında İş Bankası'nda Teftiş Kurulu Müfettişi olarak başlayan ATEŞ, 1986 –1993 yılları arasında Interbank'ın çeşitli birimlerinde görev aldıktan sonra Elmadağ, Şişli, Bakırköy, İzmir ve Merkez Şubeleri'nde Şube Müdürlüğü yaptı.

Interbank'ın Nakit Yönetimi Sistemini kurdu ve 1993 yılında Merkezi Operasyon’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 1994-1996 yılları arasında Bank Ekspress'te Mali İşler ve Operasyon'dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı ve Bank of America'nın danışmanlığında Bank Express’in yeniden yapılandırılması projesini yürüttü. Rusya'da GarantiBank Moscow'u kurmuş olup, 1996 Haziran ayından itibaren bir yıl boyunca burada Genel Müdür olarak görev yaptı.

1997 Haziran ayında DenizBank'ta Kurucu Genel Müdür olarak başladığı görevine halen devam ediyor.