Alevler yerleşim yerlerine ilerliyor: Ünlü tatil beldesi tehdit altında!

Alevler yerleşim yerlerine ilerliyor: Ünlü tatil beldesi tehdit altında!

Rüzgarında etkisiyle hızla büyüyen ve yerleşim yerlerine doğru ilerleyen yangın mandıraları vurdu...

Bodrum’a bağlı Gürece Mahallesi Mandıra Tepesi mevkisinde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın başladı. Rüzgarında etkisiyle hızla büyüyen ve yerleşim yerlerine doğru ilerleyen yangın mandıraları vurdu. Küçük baş ve büyük baş hayvanlar ahırlardan çıkarıldı. Evi yanan bir kadın ise fenalaştı. Havanın kararmasıyla, alevlere müdahale eden bir helikopter çalışmalarını sonlandırırken, 13 itfaiye aracı, çok sayıda arazöz ve 55 yangın söndürme personelinin karadan müdahalesi sürüyor.

Gürece Mahallesi Mandıra Tepesi mevkisinde makilik ve otluk alanda henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yerleşim yerlerine yaklaşan yangına çok sayıda itfaiye ve orman ekipleri müdahale ediyor. Havadan bir helikopterinde müdahale ettiği yangın şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. Mandıralara ulaşan yangın nedeniyle ahırda bulunan hayvanlar tahliye edildi. Bir kadın ise yangının evine doğru ilerlediğini görünce fenalaştı. 112 ekiplerinin müdahalesiyle sakinleştirilen kadın göz yaşları içerisinde yangını izledi.

Otluk ve makilik alanda çıkan yangın sonucunda yaklaşık 5 hektarlık alan kül oldu. Rüzgarla birlikte yangın ilerlemeye devam ediyor. Öte yandan, yangını denizden gören yurttaşlar tepelere çıkarak alevleri izledi.

YANGIN ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR
Muğla´nın Bodrum ilçesinde, makilik alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle saat 22.30 sıralarında yaklaşık 30 hektarlık alanda etkili oldu.

Havanın kararmasıyla, alevlere müdahale eden bir helikopter çalışmalarını sonlandırırken, 13 itfaiye aracı, çok sayıda arazöz ve 55 yangın söndürme personelinin karadan müdahalesi sürüyor.

Ekiplerin, yangının yerleşim alanlarına sıçrama ihtimaline karşı önlem aldığı ve bazı evlerin bahçelerindeki küçükbaş hayvanların tahliye edildiği bildirildi.