Ali Ütebay'a AKP'li meclis üyeleri ve bazı CHP'li meclis üyelerinden büyük vefasızlık

Ali Ütebay'a AKP'li meclis üyeleri ve bazı CHP'li meclis üyelerinden büyük vefasızlık

Uzun yıllar Avcılar Belediyesi ve İBB Meclis üyeliği yapmış, hayatını sosyal demokrasi mücadelesine adamış bir isim olan merhum Ali Ütebay'ın isminin Şamlı sokağa verilmesi için sunulan öneri AKP'li Meclis Üyelerinin tamamı ve CHP'li 4 Meclis Üyesi tarafından reddedildi.

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, Cumhuriyet Halk Partisi'nin her kademesin de görevler üstlenmiş merhum Ali Ütebay'ın ismini Şamlı sokağa vermek için öneri sundu. Öneri AKP'li Meclis üyelerinin tamamı ve CHP'li Meclis üyelerinden Ali Ekber Çelik, Sultan Toprak, Ahmet Turan Arlı ile Gülten Yarbasan'ın toplantıyı terk etmesiyle reddedildi. 

Bir süreden beri kanser tedavi gören Ali Ütebay geçtiğimiz yıl hayatını kaybetmişti.

Önerinin reddedilmesinin ardından açıklama yapan CHP'li eski meclis üyesi Ali Oral, "Bugün Avcılar Belediye Meclisi Vardı... Cumhuriyet Halk Partisinin her kademesin de görevler üstlenmiş, yine uzun yıllar Avcılar Belediyesi ve İBB Meclis üyeliği yapmış olan, Sevgili Merhum Dostum Ali Ütebay'ın isminin Şamlı sokağa verilmesi için sunulan öneri bazı vefasız CHP 'li ve AKP 'li Meclis Üyeleri tarafından reddedilmiştir.  Avcılar'a yıllarca hizmet etmiş böylesi güzel bir insanın bir sokağa isminin verilmesi ne amaçla reddedilebilir? Bu nasıl bir vefasızliktır?  Bu acımasız ve vefasızlık dolu karar bizleri bir kez daha derinden yaralamıştır.  Üzüntümu ve kırgınlığımı siz değerli dostlarım ve kamuoyu ile paylaşma gereği duydum. Sen rahat uyu dostum, enin de sonunda Avcılar senin kıymetini anlayacak.. Saygılarımla" dedi.