Altaylı: “Aysun Kayacı’yı topa tutanların, Yavuz Bingöl’ü alkışlamasını anlayamıyorum”

Altaylı: “Aysun Kayacı’yı topa tutanların, Yavuz Bingöl’ü alkışlamasını anlayamıyorum”

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Yavuz Bingöl’ün son açıklamalarını destekleyen kitleye takıldığını belirterek, Bingöl’ün, “Ben siyasi tercihimi bilinçli olarak yaptım ben manav Mehmet efendi değilim” demesinin, Aysun Kayacı’nın “Benim oyumla bir çobanın oyu bir olmamalı” sözlerinden zerrece fark içermediğini kaydetti.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Yavuz Bingöl’ün “Ben siyasi tercihimi bilinçli olarak yaptım ben manav Mehmet efendi değilim” demesinin, Aysun Kayacı’nın “Benim oyumla bir çobanın oyu bir olmamalı” sözlerinden zerrece fark içermediğini belirtti. Altaylı, “Aysun Kayacı’yı topa tutanların, Yavuz Bingöl’ü alkışlamasını anlamam mümkün değil” dedi.

Altaylı, bugünkü yazısının, ‘Laf mı mühim, söyleyen mi?’ başlıklı bölümünde, Yavuz Bingöl’ün siyasi tavrının kendisini hiç ilgilendirmediğini ifade ederek, “Bir sanatçı da, herkes gibi siyasi tavır sahibi olabilir, ille de muhalif olması gerekmez ve bu tavrını da rahatça açıklamalıdır. Benim takıldığım Bingöl değil ama Bingöl’ün son açıklamalarını destekleyen kitle” ifadelerini kullandı.

Altaylı, şunları kaydetti:

“Yavuz Bingöl’ün “Ben siyasi tercihimi bilinçli olarak yaptım ben manav Mehmet efendi değilim” demesi, Aysun Kayacı’nın “Benim oyumla bir çobanın oyu bir olmamalı” demesinden zerrece fark içermiyor.

Aysun Kayacı’yı topa tutanların, Yavuz Bingöl’ü alkışlamasını anlamam mümkün değil.

Ama Türkiye’de ne söylendiği asla önemli değil. Kimin söylediği önemli. 

Çünkü o gün Aysun Kayacı’yı alkışlayanlar da bugün Yavuz Bingöl’e sövüyor.”