Angelina Jolie: 'Cinsel istismar savaş suçu sayılsın'

Angelina Jolie: 'Cinsel istismar savaş suçu sayılsın'

Birleşmiş Milletler'in (BM) iyi niyet elçisi Angelina Jolie, dün BM'nin Vancouver, Kanada'da gerçekleştirdiği Barış Konferansı'nda dikkat çeken bir konuşma gerçekleştirdi.

Angelina Jolie dün BM'nin Vancouver, Kanada'da gerçekleştirdiği Barış Konferansı'nda şiddetin durdurulmasına yardımcı olmak için daha fazla kadın birliği kurulması gerektiğini vurgulayan ve devletlere düşen sorumlulukları hatırlattığı bir konuşma gerçekleştirdi. Jolie, devletlerin cinsel şiddetin önlenmesi ve cezalandırılması konusunda rollerini daha ciddiye almaları gerektiğini 

Jolie, konferanstaki katılımcıları cinsel şiddeti bir silah olarak tanımaya çağırdı ve "daha sert cezalandırılması" gerektiğini savundu. Ayrıca, cinsel şiddeti "kadın eşitliğinin ve insan haklarının tamamına ulaşılmasında kritik bir engel" olarak gördüğünü ifade etti. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Elçisi olan Jolie, son dönemlerde Hollywood'u sarsan cinsel taciz iddialarına da değinerek daha önce New York Times'a "kötü bir deneyim" olarak nitelendirdiği Harvey Weinstein ile karşılaşmalarına değindi. Jolie, ünlü yapımcı ile çalışmayı reddettiğini ve diğer aktrisleri de onun hakkında uyardığını açıkladı.

 Öte yandan, cinsel taciz için "bir mermiden daha ucuz ve çok acımasız bir şekilde etkili" dedi ve hastalığa neden olan kalıcı sonuçlar doğurduğunu da sözlerine ekledi.