Ankara Barosu'ndan ODTÜ açıklaması

Ankara Barosu'ndan ODTÜ açıklaması

Yurt Haber Merkezi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) yapılmak istenen Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna karşı 55 gündür direnen öğrenciler güne polis baskını ile uyandı. Ormanlık alanda yapılacak yurt ve ağaçların kesilmesine karşı çıkan öğrenciler ablukaya alınırken ağaç kesimine de başlandı. Ankara Barosu, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Arazinin, üniversitenin söz hakkı olmayacak şekilde devredilmesi, kampüs ekosisteminin zarar görebileceği ve yurdun gerici yapılanmaları, tarikat ve cemaatleri güçlendirebileceği endişeleri nedeniyle öğrenciler inşaat alanına kurdukları çadırlarla yaklaşık iki aydır direnirken polis ekipleri bugün okula girdi. Öğrencilere desteğe gelen hocalar, rektörün istifasını isteyen sloganlar atarken, milletvekillerinin ise içeriye girmesine izin verilmedi. Saat 09.30 sıralarında ise polis, eylemci öğrencileri tartaklayarak dışarı çıkarttı. Ağaç kesimi başladı. 

BARODAN AÇIKLAMA
Ankara Barosu, polis ekiplerinin kampüse girmesi ve ağaçların kesilmesi hakkında açıklama yayınladı. İşte Ankara Barosu'nun açıklaması: