Antalya Büyükşehir'den Konyaaltı Sahili ihale açıklaması

Antalya Büyükşehir'den Konyaaltı Sahili ihale açıklaması

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahili ihalesinin iptali ile ilgili devam eden yargılamada, Danıştay'ın yerel mahkemenin kararını bozduğuna yönelik haberlerle ilgili açıklama yaptı.


Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahili ihalesinin iptali ile ilgili devam eden yargılamada, Danıştay'ın yerel mahkemenin kararını bozduğuna yönelik haberlerle ilgili açıklama yaptı. Belediyeye tebliğ edilen herhangi bir karar olmadığı vurgulanırken, kiracı şirketin sözleşmesi haklı nedenlerle feshedildiği ve tahliyeye yönelik işlemlerin dava sonuna kadar durdurulmasına ilişkin ihtiyati tedbir kararının kaldırıldığı hatırlatıldı.

Belediyenin açıklamasında şöyle denildi:

"Konyaaltı Sahili’ne ilişkin olarak ihalenin iptali ile ilgili devam eden yargılamada Danıştay kararının belli olduğuna ilişkin kamuoyunda çeşitli haberler geçmektedir. Antalya Büyükşehir Belediyemize şu ana kadar herhangi bir karar tebliğ edilmemiştir.

Kaldı ki Konyaaltı Sahil Projesi’ne ilişkin uyuşmazlık sadece ihalenin iptali davası ile sınırlı değildir. Aynı zamanda kiracı şirketin sözleşmesi haklı nedenlerle feshedilmiş olup, bu konuda kiracının adli yargıda Antalya 3. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 2020/398 Esas sayılı dosyası ile açmış olduğu davada verilen tahliyeye yönelik işlemlerin dava sonuna kadar durdurulmasına ilişkin ihtiyati tedbir kararı belediyemizin itirazı haklı görülerek 10.06.2020 tarihli duruşmada (bugün) mahkemece kaldırılmıştır."