Antalya'yı sonuna kadar savunacağız!

Antalya'yı sonuna kadar savunacağız!

Antalya Korkuteli ilçesinin Dereköy köyü sakinleri tarım arazilerinin kömür madenlerine açılmasına karşı protesto eylemi düzenledi.

CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Korkuteli ilçesinin Dereköy sakinlerine destek olmak amacıyla köylülerin eylemine katıldı.

Tarım arazilerinin kömür madenlerine açılmasına karşı çıkan köylülere seslenen Bayar şöyle dedi:

"Tarım arazilerine kömür madeni açılmasını istemeyen Korkuteli Dereköylüler, kömür madenlerinin toprağın verimliliğini azaltacağını, su kaynaklarını tüketeceğini, tarım ve hayvancılık faaliyetlerine zarar vereceğini vurguluyor.

Türkiye’nin en verimli tarım arazilerinden olan Korkuteli yaylalarını sermaye sahiplerinin baskılarına, kömür madenlerine teslim etmeyen Dereköylü vatandaşlarımızın her daim arkasında duracağız. Böyle bir durumda çiftçiye, köylüye destek vermek politik bir duruştan ziyade vatani bir görevdir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, köylü milletin efendisidir.

Gündoğmuş Güneyyaka’da mermer ocağı açılmasına, Serik’te halk plajlarının birilerine peşkeş çekilmek istenmesine karşı nasıl halkımızın yanında olduysak şimdi de Korkuteli Dereköy’de kömür ocağına karşı köylülerimizin yanındayız!

Bizim, Teke’den Taşeli’ye, Torosların tepesindeki Yörük çadırında dumanı tüttürenlere, İbradılı’ya, Aksekili’ye, bu vatanın öz evlatlarına borcumuz var!

Alakır’dan Beşkonak’a, Karamıklı’dan Köprüçay’a, Gençler’den Güçlüköy’e derelerimize, tepelerimize, yeşilimize, doğamıza sahip çıkacağız!

Antalya’nın doğal ve tarihi mirasını sonuna kadar savunacağız!"