Antalya'nın göbeğinde asırlık ağaçları böyle katlettiler!

Antalya'nın göbeğinde asırlık ağaçları böyle katlettiler!

Antalya Konyaaltı ilçesi Kuşkavağı mahallesi'nde 330 dönüm alanda bulunan yüzlerce asırlık çam ağaçları rant uğuruna katledildi.

Aliseydi KARAGÖZ / YURT

Kesilen yüzlerce asırlık ağaçları yerinde görmek ve bu katliamı kamuoyuna duyurmak amacı ile bölgeye giden YURT Gazetesi burada llginç ve bir o kadarda düşündürücü bir olayla karşılaştı. AKP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait ANT-TEPE şirketinin iş makinelerinin, kesilen yüzlerce ağacın üzerine moloz döktüğü görüldü.

Çevreci projeler yapmakla övünen AKP'nin Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait ANT-TEPE şirketinin iş makinelerinin, kesilen yüzlerce ağacın üzerine moloz dökmesi ve yapılan ağaç katliamını kamuoyundan kaçırması akıllara “ Belediye bu işin neresinde “ sorusunu getirdi.

ÇEVRECİLER AYAKTA..

Antalya'nın göbeğinde yapılan yüzlerce ağaç katliamına vatandaşlar ve çevrecilerden büyük tepkiler geldi. Antalya -Isparta -Burdur -Denizli ve Kaş Platformu sözcüsü Hediye Gündüz, olay yerine gittiklerinde yapılan ağaç katliamına karşı gözlerine inanamadıklarını ifade ederek “ Bu nasıl vicdansızlık. Bu nasıl insanlık. Bunu yapan insan olamaz “ dedi.

AKP'li Büyükşehir Belediyesi'ne ait ANT- TEPE şirketinin iş makinelerinin kesilen ağaçların üzerlerine moloz dökmesinin ise, asla kabul edilemez olduğunu belirten Hediye Gündüz “ Kamu adına hizmet yapmakla görevli Antalya Büyükşehir :elediyesi bizzat suça ortak olmuştur. Halktan ve halkın alanlarının alınmasına, kaçırılmasında ve tahrip edilmesinde ortam hazırlamıştır. Ayrıca, kesilen ağaçların üzerine moloz dökerek Antalya halkının değil, çıkar çevrelerini korumak istediğini ortaya koymuştur. Konu ile ilğili olarak cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağız “ diye konuştu.

Antalya -Isparta -Burdur -Denizli ve Kaş Platformu sözcüsü Hediye Gündüz'ün gazetemize yaptığı açıklama şöyle;

HEM HUKUK, HEM DE BÜYÜK VURĞUN ..

Antaya’nın ortasında büyük bir ağaç kıyımı yaşanmıştır. Hem büyük vurğun, hem de büyük hukuk ihlali. Antalya Konyaaltı ilçesininin ortasında sahil kıyısında sessiz sedasız yüzlerce ağacı hafta sonunda kestiler. Kıydılar, doğradılar. Konyaaltı'nda yaşları 200 ile 30 yaş arasında yüzlerce çam ağacını yaklaşık 3 haftadır özellikle hafta sonlarında devlet kurumlarının çalışmadığı, halkın tatilde olduğu günlerde kestiler. Bölge halkının müdehalesine rağmen her hafta sonu büyük iş makinalarıyla alana gelip bir taraftan ağaç keserek, bir taraftan da kestikleri alanda düzeltme yaparak, büyük ağaç katliamı gerçekleştirildi. Platformumuza bölge halkı haber verdi. Bölge halkı özellikle hafta sonu ağaç kıyımını gözlemleyerek, alanda çalışanlara “Neden bunları kesiyorsunuz” diye sorduklarında alana site yapılacağını açıklanmış. Halkın ısrarlı itirazlarına rağmen ağaç kesimi devam etmiş.

AKP'Lİ BELEDİYE YOL ÇALIŞMASI TABELASI KOYARAK HALKI KANDIRIYOR

Bölge halkı, gözlerinin önünde bir ormanın yok olduğunu Orman Bölge Müdürlüğü'ne bildirmiş, Orman Bölge Müdürlüğü, alanda ceza kestiklerini söylemiş ancak asla kesimi durdurmamıştır. Belediye ise, yapılan kıyımda suç ortaığı durumundadır. Bölge halkı, Antalya Büyükşehir belediyesi'ne haber vermiş. Yeterli bilgiye ulaşamamış. Ancak yapılan işlemi kamufle etmek için kaldırım olan yere, yani hiçbir problemi olmayan kaldırıma yol çalışması tabelası koyarak bölge halkını kandırma ve bölge halkından gerçekleri saklama yoluna gitmiştir.

Burada hukuka ve yasalara uymayan ve yapılan işlemlerin bizzat sorumlusu Antalya Büyükşehir Belediyesidir. Antalya Büyükşehir :elediyesinin şirketi ANTEPE kamyonları alana günde 10 kamyon moloz dökmektedir. Yerinde yaptığımız incelemede birçok kamyonunun aynı anda alana moloz döktüğünü tespit ettik. Kesilen ağaçların taşların arkasına saklamaya çalıştıklarını gördük. Alanda kesilen ağaçları bölgedeki evlerin yakacak odun olarak evlerinin önüne depolamış olduklarını tespit ettik.

Dolayısı ile, belediye özellikle bu hukuksuzluğu işlemiştir. Katrilyonluk arazi bölgede sahile sıfır noktasında ve hukuken orman arazisi durumundaki alanda, kamuoyundan saklayarak iş yaptıklarını gördük. Burada hukuki olmayan durumlar söz konusudur. Bu durum da ancak katrilyonluk arazi, katrilyonluk rant olarak açıklanabilir.

HUKUKU YANILTMAK MI İSTİYORLAR ?

Bu yer, Konyaaltı Arapsuyu, Kuşkavagi Mahallesi ve Belediye Caddesi üzerinde bulunan toplamda 330 dönüm 2000 hissedarlı bir alan. 50 yıldır davalı ve belediye caddesi ve Kuşkavagi ve Öğretmenevleri mahallesinin bir bölümünün imar planı hazineyle ilgili davadan mütevellit iptal edilmiş. Hazine ve hissedarlarla belediyenin davası şuan devam ediyor. Hukuken mahkemesi süren alanda ağaçları kesmek ve alanı düzeltmek mahkemeleri yanıltma için midir? Bu soruların yanıtını ilgili kurumlardan bekliyoruz

Bölge halkı ile yaptığımız birebir görüşmelerde, bu yer ile ilğili Mart 2018 de mahkemesi var. Kesilen ormanın yerine yaşlı zeytin ağaçları dikilerek, biz burada tarım yapıyoruz yanıltmasımı yapılmak istiyorlar. Yani kestikleri ağaçın yerine 10-15 tane zeytin ağaçı dikerek mahkemeyi yanıltmakmı isteniyor. Bu tür orman alanı davalarında, alan orman dokusunda ise, mahkeme bunu ormanın lehine sonuçlandırıyor.

Bu nedenle, burada önce ağaç katliamı yapılarak, daha sonrada yaşlı zeytin ağacı dikerek orman alanı statüsünden çıkartmak mı istiyorlar. Ayrıca, duyumlarımıza göre, hissedarları bir bir dolaşarak hisse almaya çalışan birilerinin olduğununda duyumlarını aldık. Muhtemelen alanda ağaç kestiren de onlar.

BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Alan yüzlerce hayvana ev sahipliği yapıyor. Alanda bir derenin de bulunması nedeni ile, hayvanların önemli bir yaşam alanıdır. Kuşlar, köpekler, ve diğer canlılar burada hem barınmakta hem de su içmektedir. Orman yapılmak yerine site yapılmak istenmektedir. Kamu arasizi olan ormanlık alanlar kenti içinde kalmışsa bu alanlar halkın yürüyüş yaptığı temiz hava aldığı ve sadece geçici süre oturup dinleneceği banklarla tahrip edilmeden kullanma ortamı sağlanıp halkın yararına kullanılması sağlanmalıydı. Fakat bu yapılmadı, yüzlerce asınrlık çam ağaçları rant iğruna katledildi. Bu işin peşini bırakmayacağız.

Kamu adına hizmet yapmakla görevli Antalya Büyükşehir Belediyesi bizzat suça ortak olup, halktan halkın alanlarının alınmasına, kaçırılmasına ve tahrip edilmesine ortam hazırlamış ve Antalya halkının değil, çıkar çevrelerini korumak istediğini ortaya koymuştur. İ

Antalya Büyükşehir Belediyesi iklim değişikliğinin bütün dünyayı etkilediği bir dönemde hem iklime düşman, hem halka düşman, hem de hayvanlara düşman tutum takınmıştır. Mahkeme henüz sonuçlanmadan ağaçların kesilmesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kesilen ağaçların üzerine moloz dökmesi büyük bir vicdansızlıktır. Antalya halkına çağrı yapıyoruz ; Antalya halkı kendi ormanına, geleceğine, iklime sahip çık. Hukuku ve demokrasinin işlemesi için gereğini elbirligi ile yapalım ve ormanımızı yeniden kuralım"