Anti-Emperyalist gençlik buluşmasında CHP damgası..Gençlere seslendi

Anti-Emperyalist gençlik buluşmasında CHP damgası..Gençlere seslendi

CHP Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, uluslararası toplantıda gençlere seslenerek, “100 yıl önce olduğu gibi ne yazık ki emperyalist tehdidin altındayız. Samimiyetle antiemperyalist mücadele verirken uyarıyoruz: BOP ile emperyalizmle mücadele verenlerden samimiyet beklenemez” dedi.

Uluslararası Anti-emperyalist Gençlik Buluşması, 25 ülkeden 70’i aşkın genç temsilcisinin katılımıyla İstanbul'da başladı. Toplantıya, CHP Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun konuşması damga vurdu. Kerimoğlu, “100 yıl önce olduğu gibi ne yazık ki emperyalist tehdidin altındayız” dedi.

Uluslararası Anti-emperyalist Gençlik Buluşması’nın birinci gününde, İstanbul Bakırköy Leyla Gencer Opera Sahnesinde büyük ve halka açık bir şölen yapılıyor. Program, 19 Mart’ta Dünya Anti-emperyalist Gençlik Birliği’nin Kurultayı ile devam edecek.

Yoğun tartışmaların olacağı bu iki günde terörden eğitime, işsizlikten gelecek kaygısına pek çok güncel soruna çözümler aranacak. Gençler, buluşmanın 3. ve 4. günlerinde ise (20-21 Mart) özel ziyaretler yapacak. 25 ülkenin gençliğine İstanbul’un turistik merkezlerini gezdirerek Türk kültürünü ve Türk tarihinin yansımalarını aktaracak.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, "Böylesine büyük ve anlamlı buluşmaya ev sahipliği yapmaktan büyük gurur ve onur duyuyoruz. Sizleri aynı zamanda Tıbbıyeli olarak, Abdülhamit istibtadına karşı savaşan İbrahim Temolar olarak selamlıyorum. Sivas Kongresi'nde, 'Mandacılık kabul edilemez' diyen Tıbbiyeli Hikmet olarak selamlıyorum. Milli mücadeleyi örgütleyen Müdafa-i Hukuk Cemiyeti adına, cephede milli mücadele savaşı veren Kuvayı Milliyeciler adına selamlıyorum” dedi.

‘ÇANAKKALE’DEN AFRİN’E…’

Çanakkale'den Afrin'e bu vatan topraklarını savunan askerleri şükran ve hasretle anan Kerimoğlu, şunları kaydetti:

“Bakırköy'ün tarihimizde çok önemli yeri var. 31 Mart gerici ayaklanmasına karşı Mahmut Şevket Paşa ve harekat ordusunun bulunduğu yerdeyiz. Gericiliğe karşı buradan harekete geçen Mustafa Kemal ve hareket ordusunu da buradan selamlıyorum. Hepimize bir kez daha Çanakkale savaşının 103. yılı kutlu olsun.

‘EMPERYALİST TEHDİT ALTINDAYIZ’

100 yıl önce olduğu gibi ne yazık ki emperyalist tehdidin altındayız. Geçmişte olduğu gibi bugün de emperyalistler BOP'u hayata geçirmek için toprak bütünlüğünü de değiştirerek bir kukla devlet kurma hayali peşindeler. Demokrasi ve insan hakları söylemleriyle geldiler. Geçmişte olduğu gibi feodal aşiret artıkları, geçmişte olduğu gibi Damat Feritler gibi onlarla iş birliği içinde geldiler. Samimiyetle antiemperyalist mücadelesinin verirken uyarıyoruz BOP ile emperyalizmle mücadele verenlerden samimiyet beklenemez. Antiemperyalist olmak ancak kamucu, halkçı, aydınlanmacı, devrimci yurtsever sizlerle olur. Gerçek anlamda antiemperyalist olanlar, 'Ya istiklal ya ölüm diyen' Nazım Hikmetler gibi insanlarla olmuştur. Canını hiçe sayan Uğur Mumcularla olmuştur. Bu ülkede antiemperyalist olmak 6. filoyu denize döken Denizlerle olmuştur. Tam bağımsızlık, 'Ya istiklal ya ölüm' diyen Mustafa Kemallerle olmuştur. Bu salonda vatanı için canının hiçe sayacak TGB'nin antiemperyalist gençleri var. Sizleri görerek bu ülkeye olan inancımızı çoğaltıyoruz. Bir kez daha sizleri saygıyla sevgiyle selamlıyorum ve antiemperyalist mücadelenizin önünde saygıyla eğiliyorum.”