Arif Sağ, Cahit Berkay ve Ali Haydar Timisi'ye büyük ayıp

Arif Sağ, Cahit Berkay ve Ali Haydar Timisi'ye büyük ayıp

Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği’ne atanan kayyım; aralarında Arif Sağ, Cahit Berkay ve Ali Haydar Timisi'nin de aralarında olduğu onlarca sanatçıyı kurumdan ihraç etti. İhraç edilen sanatçılar MESAM üyelerine yarınki olağanüstü genel kurula katılım çağrısı yaptı.

Arif Sağ ve ekibi, Coşkun Sabah başkanlığındaki Geçici Yönetim Kurulu tarafından Haysiyet Kurulu'na sevk edilmişti. Başta Arif Sağ, Cahit Berkay, Ali Haydar Timisi, Metin Karataş ve Ali Rıza Binboğa olmak üzere otuza yakın MESAM üyesi bu sabah ihraç edildi.

MÜCADELEYE DEVAM 

İhraç kararının ardından bir basın açıklaması yapan Arif Sağ, Cahit Berkay, Ali Haydar Timisi, Metin Karataş ve Ali Rıza Binboğa, mücadeleye sonuna kadar devam edeceklerini belirttiler.

MESAM'daki ihraçları, CHP milletvekili Barış Yarkadaş açıkladı. Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "TÜRGEV'in avukatını MESAM'ın avukatlığına atayan kayyım , az önce Arif Sağ , Cahit Berkay ve Ali Haydar Timisi'nin de aralarında olduğu onlarça sanatçıyı kurumdan ihraç etti. AKP, MESAM'a resmen çöküyor ve muhalif sanatçıları tasfiye ediyor. Bunun adı sanata düşmanlıktır!” paylaşımında bulundu.

MESAM Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, geçtiğimiz günlerde basın toplantısı düzenleyen Sanatçı Arif Sağ ve ekibinin gerçekdışı iddialarda bulunduğunu açıklamıştı.

KARAR PROTESTO EDİLECEK

MESAM Olağanüstü Genel Kurulu'ndan 1 gün önce Arif Sağ 'ın da aralarında bulunduğu onlarca sanatçı kurumdan ihraç edildi. İhraç edilen sanatçılar MESAM üyelerine yarınki olağanüstü genel kurula katılım çağrısı yaptı. Sanatçilar yarın saat 11.00'de başlayacak genel kurul öncesinde ihraç kararını protesto edecek.

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliğinin ( MESAM ) 9. Olağanüstü Genel Kurulu yarın toplanıyor. MESAM’a kayyım atanmasının ardından ilk kez yapılacak genel kurul, Grand Cevahir Hotel ve Kongre Merkezinde saat 11.00’de başlayacak. Arif Sağ ve ekibi Coşkun Sabah başkanlığındaki Geçici Yönetim Kurulu tarafından Haysiyet Kurulu'na sevk edilmişti.