Artvinlilerden İmamoğlu’na büyük destek: Evet inanıyoruz her şey çok güzel olacak!

Artvinlilerden İmamoğlu’na büyük destek: Evet inanıyoruz her şey çok güzel olacak!

Artvin Demokrasi Platformu, 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul seçimlerinde İBB'nin seçilmiş başkanı Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı.

Artvin köy derneklerinden oluşan Artvin Demokrasi Platformu, dün İstanbul Sefaköy’de verdiği bir davetle Ekrem İmamoğlu’na desteğini bildirdi. Yoğun katılımın yaşandığı geceye Artvin’in bütün CHP’li Belediye başkanları ve CHP’li milletvekilleri katıldı.

Akdeniz Salonu’nda gerçekleşen buluşma önce Atatürk Parkı’nda buluşan Artvinliler, toplantının gerçekleştirileceği Akdeniz Salonu’na kitlesel bir yürüyüş de yaptı.

Gecede bir konuşma yapan Artvin Demokrasi Platformu sözcüsü Avukat Halis Yıldırım şunları söyledi:

Bugün, mazbatası hukuksuz bir şekilde elinden alınan Ekrem İmamoğlu’nun hakkını geri almak için mücadele etmek, her hangi bir siyasi kimliğin sınırları içine sığacak bir şey değildir. 17 yıllık merkezi iktidar 25 yıllık yerel iktidarlık sonucu güç zehirlenmesine ulaşmış adeta devletleşmiş bir yapının Anayasa, yasa, Mahkeme yani Hak, Hukuk ve Adaleti yıka boza ilerlemesi, bütün toplumu ayrımsız tehdit eden bir tehlikeye dönüştü. İşte bugün toplumumuz bu yanlışa karşı Anadolu halkının özünü, Yani Adaleti, Özgürlüğü, Demokrasiyi, Ahlakı ve Vicdanı öne çıkarıyor. Ekmeği paylaşmayı, dayanışmayı, kederde ve sevinçte birlikte olmanın yolunu seçiyor. İmamoğlu sadece 23 Haziranda ulaşılarak tüketilecek bir yol değildir. 23 Haziran, riyanın, hilenin, soygunun kapısını kapatırken, hoşgörünün, kardeşliğin, dayanışmanın kapılarını açan bir tarihsel dönüşümün başlangıcıdır.

Bu dönüşümün gerçekleşmesi mücadelesinde bizden önce yola düşmüş tüm emek sahiplerini ve bizden sonra yürüyüşe katılacak olanları ve bu tarihi buluşmanın gerçekleşmesine katkı sunmak için dört bir yandan davetimize icabet eden belediye başkanlarımızı, milletvekillerimizi, siyasi parti ve STK temsilcilerimizi Platformumuz adına saygı ve selamlıyoruz.

Evet inanıyoruz her şey çok güzel olacak!