Atakum Belediyesi'ne   haciz ve zorla tahlie

Atakum Belediyesi'ne haciz ve zorla tahlie

Samsun’da 31 Mart 2020 yerel seçimlerinde AKP’den CHP’ye geçen Atakum Belediyesi eski yönetimin borçları nedeniyle bugün sabah haciz işlemi ile karşı karşıya kaldı


. CHP’li Atakum Belediyesi'nde öğleden sonra da sosyal tesislerdeki kent mobilyaları ve yapılara AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından el konuldu. 

Samsun’da 31 Mart 2020 yerel seçimlerinde AKP’den CHP’ye geçen Atakum Belediyesi eski yönetimin borçları nedeniyle bugün sabah haciz işlemi ile karşı karşıya kaldı. CHP’li Atakum Belediyesi'nde öğleden sonra da sosyal tesislerdeki kent mobilyaları ve yapılara AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından el konuldu. 

Samsun’da CHP’li Atakum Belediyesi’ne aynı gün içinde hem önceki AKP’li yönetimin borçları nedeniyle haciz uygulandı hem de arazi devri sonrası tahliye işlemlerinin sürdürdüğü sosyal tesislerdeki kent mobilyaları ve yapılara AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından bildirimde bulunulmadan el konuldu.

MAKAMA GELDİĞİ İLK GÜN İCRA MEMURLARI GELMİŞTİ

31 Mart 2020 yerel seçimleri sonrasında makam koltuğuna oturduğu anlarda icra memurlarının kurum kapısında olduğunu öğrenen CHP’li Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’ye yönelik icra ve haciz işlemleri uygulanmaya devam ediyor. 

Atakum Belediyesi’nde sabah mesaisi, AKP'li eski yönetimin borçları nedeniyle kurumun kapısına dayanan icra memurları ile başladı. Edinilen bilgilere göre, 31 Mart yerel seçimlerinin hemen öncesinde belediyeye 46 gün içinde 37,5 ton löp et satışı yapan alacaklı firmanın avukatı, icra memurları eşliğinde Atakum Belediyesi’ne geldi.

Personel tarafından kullanılan çay ocağındaki çay kazanı, bilgisayar, monitör, klavye, mouse ve yazıcıya haciz koyan icra memurları tutanak oluşturduktan sonra belediyeden ayrıldı.

 AKP’Lİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DEMİRBAŞLARA EL KOYDU

Atakum Belediyesi, günün ikinci yarısında ise AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından demirbaşlarına el konulması şokuyla karşılaştı. Samsun’da uzun yıllardır Atakum Belediyesi tarafından kamu yararı gözetilerek işletilen Atakum sahilindeki Yalı Kafe, 31 Mart 2020 yerel seçimlerinin ardından arazi mülkiyetine sahip olan İller Bankası tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Kafe, düğün salonu, kültür merkezi ve kamelyaların yer aldığı tesiste tahliye işlemlerini sürdüren Atakum Belediyesi ekipleri, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin haber vermeden gerçekleştirdiği ‘tahliye kararı’ ile karşı karşıya kaldı.

KAMELYALAR SÖKÜLDÜ, MOBİLYALAR BÜYÜKŞEHİR'İN DEPOSUNA TAŞINDI

Vinç, kamyon, TIR ve iş makineleri ile birlikte gün içerisinde Yalı Kafe’ye gelen Büyükşehir ekipleri, tesiste Atakum Belediyesi’ne ait olan demirbaş malzemelere el koydu. Tesisteki 15 adet kamelya, serender, ahşap ve çelik konstrüksiyon yapılar iş makineleriyle söküldü. Atakum Belediyesi yetkililerinin, tahliye işlemlerine devam edildiği ve kısa süre içerisinde tamamlanacağını aktarmalarına karşın Samsun Büyükşehir ekipleri; tesisteki Atakum Belediyesi’ne ait demirbaşlara el koydu. Vinçlerle yerlerinden sökülen kamelya ve diğer kent mobilyalarının kamyona yüklenerek Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin deposuna taşındığı öğrenildi.