Atatürk'e ve ailesine iftiraların atıldığı programın moderatörünün oğlu AKP'li meclis üyesi çıktı

Atatürk'e ve ailesine iftiraların atıldığı programın moderatörünün oğlu AKP'li meclis üyesi çıktı

Babası Yavuz Bahadıroğlu'nun (Niyazi Birinci) moderatörlüğünü yaptığı bir televizyon programında Atatürk'ün özel hayatı hakkında iftiralar atılmasının ardından bu kez başka bir provokasyona oğlu Mücahit Birinci'nin imza atması yeni bir gündem yarattı.

Yerel Kulis Gazetesi'nde yer alan habere göre; AKP'li Meclis üyesi Mücahit Birinci, tarihi bir gerçeği ifade eden bir heykel çalışması üzerinden başlattığı kışkırtıcı hamlesiyle Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedefe koydu.

Kıbrıs'ın devlet olarak kuruluşunu anlatan tarihi heykel çalışmasında yer alan dönemin ilk Kıbrıs Cumhurbaşkanı III.Makarios üzerinden belediyeyi hedef gösteren ve ilçe halkını milli manevi değerlerini istismar ederek kışkırtan AK Partili Meclis üyesi Mücahit Birinci, Kıbrıs Türklerinin özgürleştiği tarihi anın heykel çalışmasına dönüşmesini çarpıtıcı ve kışkırtıcı ifadelerle eleştirdi.


Rum lider III. Makarios'un Cumhurbaşkanı, Dr. Fazıl Küçük'ün de Cumhurbaşkanı yardımcısı seçilmesine neden olacak her iki taraf anlaşmasının imzaya alındığı bir kuruluş fotoğrafı üzerinden istismarcılık yapan Mücahit Birinci'nin bu refleksi, geçtiğimiz günlerde Atatürk'e namus üzerinden yüklenen provokatörlerin konuştuğu programın moderatörlüğünü yapan baba Yavuz Bahadıroğlu'nun (Mücahit Birinci) tavrını akılara düşürdü. Baba Birinci, Atatürk ile manevi kızı Afet İnan arasında nikahsız birliktelik yaşandığı iddiaları karşısında "Güzel bir kadın mıydı?" sorusuyla iftiracı konuşmacılara çanak tutmuştu.

I.Etap açılışı bugün yapılacak Yaşam Vadisi'nde konuşlandırılan ve Kıbrıslı Türklerin özgürlüğüne kavuştuğu ilk tarihi anlaşmanın ölümsüzleştirildiği bir heykel çalışmasında Rum lider III.Makarios'u öne çıkartarak tarihi bir olguyu istismar eden Mücahit Birinci'nin sosyal medyadaki paylaşımlarından etkilenen bazı yerel halk ise kışkırtmayı destekleyen yorumlar yaptı.

Bir siyasetçi sorumluluğundan uzak bakış açısıyla provakatör davranış sergileyen Mücahit Birinci, Rum Lider, azılı Türk düşmanı, Türk katili Papaz Makaryos'u "ölümsüzleştiren" tek belediyedir Beylikdüzü Belediyesi... Utanç verici..." şeklindeki paylaşımının yanı sıra Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyorum, bu Türk katili Makaryos'un kabartması ile ilgili gereği yapılsın... Bu net bir mesajdır, vatansızlıktır, ahlaksızlıktır!" tarzında ağır mesajlar da paylaştı.

İşte siyasi istismar edilen ve tarihi çarpıtarak eleştirilen heykel çalışması