Atatürk'ü özlemle anıyoruz...

Atatürk'ü özlemle anıyoruz...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, aramızdan ayrılışının 79. yıldönümünde bir kez daha saygı, özlem ve şükranla anıyoruz...

10 Kasım 1938’de ebediyete intikal eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk, ölümünün 79. ölüm yıldönümünde, başta Anıtkabir olmak üzere yurdumuzun her köşesinde özlemlerle, törenlerle anılacak.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için İstanbul’da düzenlenecek törenlerin merkezi Dolmabahçe olacak. Yurttaşlar, Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu yerde, Dolmabahçe Sarayı’nda buluşacak.

Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği yürüyüş saat 08.00’de Barbaros Bulvarı’ndaki Sabancı Anadolu Lisesi önünden başlayacak. 7’den 70’e tüm katılımcılar Dolmabahçe Sarayı’na kadar ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk resimleriyle yürüyerek insan zinciri oluşturacak.

Kadıköylüler, Kadıköy Belediyesi’nin organizasyonuyla Fenerbahçe Orduevi ile Bostancı Sahili arasında yaklaşık 6,5 kilometrelik “9’u 5 Geçe Ata’ya Saygı Zinciri” oluşturacak. Bu yıl daha büyük bir katılımın beklendiği, saat 08.00’de başlayacak etkinliğe herkes davetli.

Maltepe Belediyesi, 25 dalgıcın katılacağı “Ata’ya Saygı Dalışı” etkinliğine ev sahipliği yapacak. Maltepe’deki anma etkinlikleri kapsamında sahilde, “Ata’ya Saygı Zinciri” oluşturulacak ve Atatürk fotoğrafı denizden çıkarılacak.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79. yıldönümü anma programı, Anıtkabir’deki resmi programla başlayacak. Resmi tören, devlet erkânının Arslanlı Yol’dan yürümesi ile başlayacak. Saat 09.05’te Atatürk’ün mozolesine çelenk konulacak. Resmi törenlerin düzenleneceği 09.00-10.00 saatleri arasında Ankara’da birçok yol trafiğe kapatılacak. Öte yandan Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Yığılma ve beklemeyi önleme açısından vatandaşlarımızın saat 10.00’dan sonra Anıtkabir’i ziyaret etmelerinin uygun olacağı değerlendirilmektedir. Anıtkabir, 10.00-22.00 saatleri arasında ziyarete açık olacaktır” açıklaması yapıldı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenecek anma programına katılacak. Türkiye Gençlik Birliği de Anıtkabir’in Tandoğan kapısından saat 11.00’de yürüyüş başlatacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 10. kez düzenlediği “Ata’ya Saygı Yürüyüşü”nde 350 metre uzunluğunda dev Atatürk posteri açılacak. Alsancak Limanı önünden saat 12.00’de başlayacak yürüyüşe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katılacak. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) de bugün “Atatürk’ü Anlamak” konulu etkinlik düzenliyor. İTÜ Maçka Sosyal Tesisleri Konferans Salonu’nda saat 14.00’da başlayacak olan etkinlik, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel’in açılış konuşması ile başlayacak. Türk Gençliğine Hizmet Vakfı (TGHV), Caddebostan Kültür Merkezi’nde bugün saat 17.00’de anma etkinliği düzenleyecek.

YURTTA BÜYÜK ETKİNLİKLE ANILIYOR

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yıldönümünde anılıyor.

ANTALYA: CHP’li Muratpaşa Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 79’uncu ölüm yıldönümünde büyük ölçüde nadir ve görülmemiş fotoğraf ve kartpostallardan oluşan bir sergiye ev sahipliği yapacak.

ADANA: Atatürk’ün yaşamını yitirdiği saat 09.05’te Adanalılar “Ata’ya saygı zinciri” oluşturacak.

ESKİŞEHİR: Vilayet Meydanı’nda saat 08.30’da başlayacak anma töreninin ardından saat 09.00’da Atatürk’ün kendi sesinden 10. Yıl Nutku dinletilecek. BURSA: CHP’li Mudanya Belediyesi, Atatürk’ü özel bir etkinlikle anacak.

BİLECİK: Bozüyük ilçesinde 4 Eylül Mahallesi’nde eğitim veren Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu’nda 2 ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşan 100 kişilik bir öğrenci grubu okul bahçesindeki Atatürk Anıtı’nın önünde Türk Bayrağı açarak “ATA” yazdı.

KAYSERİ: Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şubesi işbirliği ile Mustafa Kemal Atatürk’ ün 79. ölüm yıldönümü kapsamında çok özel bir sergiye ev sahipliği yapacak olan Meysu Outlet AVM, Mustafa Kemal Atatürk’ü özel fotoğrafları ile anacak.

ÇORUM

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı kapsamında ilk tören saat 08.55’te Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilecek. Çorum Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin anıta sunulmasıyla başlayacak olan tören, Atatürk ve şehitler için yapılacak saygı duruşuyla devam edecek. Tören saat 09.05’te İstiklal Marşı eşliğinde Ay Yıldızlı bayrağımızın göndere çekilerek, yarıya indirilmesiyle sona erecek. Atatürk Anıtı’ndaki törenin ardından program Devlet Tiyatrosu Salonu’nda devam edecek. Program kapsamında saat 09.20’de Devlet Tiyatrosu Salonu fuayesinde “Atatürk Fotoğrafları” sergisinin açılışı gerçekleştirilecek. Ardından saat 09.30’da Özejder Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan anma programına geçilecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak olan anma programı, günün anlam ve önemini belirten konuşma ve Atatürk’ün lider kişiliğinin anlatılmasıyla
devam edecek. Program, 10 Kasım Atatürk Oratoryosu ile sona erecek.