‘Atatürk’ün anasına hakarette şak diye yırtıyorsun ama adın Berberoğlu ise…’

‘Atatürk’ün anasına hakarette şak diye yırtıyorsun ama adın Berberoğlu ise…’

Atatürk'ün kişiliğine ve annesine hakaret eden Hasan Akar'ın tahliye edilmesine tepkiler büyüyor. Hürriyet yazarı Hakan, ‘Atatürk'ün annesine hakaret ettiğinde şak diye yırtıyorsun. Ama adın Enis Berberoğlu ise Ve CHP’li isen, tutuklu kalmaya aynen devam ediyorsun’ diye yazdı.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Atatürk’e hakaret eden Hasan Akar’ın tahliyesine sert bir tepki göstererek, "Hasan Akar diye bir adam... Atatürk’ün annesine ağza alınmayacak iftiralar attı mı? Kimse duymadan etmeden süreç tamamlanmış ve Hasan Akar, 6 Ekim tarihinde tahliye bile edilmiş! Atatürk’ün anasına hakaret ettiğinde...İşte böyle “şak” diye yırtıyorsun. Buna mukabil... Adın Enis Berberoğlu ise... Ve CHP milletvekili isen... Hakkında verilen mahkeme kararı, üst mahkeme tarafından bozulmuş olsa da... Tutuklu olarak cezaevinde kalmaya aynen devam ediyorsun" dedi.

Hakan, "Atatürk’ün anasına hakaret ettin mi işte böyle yırtarsın" başlığıyla köşesine aldığı yazıda, Akar’ın Atatürk’ün kişiliğine ve annesine ağza alınmayacak iftiralar attığını, ağır biçimde saldırdığını, bunları da internetten yaydığını belirtti.

Sonuçta Akar’ın mahkemede cezalandırıldığını, ancak istinaf mahkemesinin olağanüstü şefkat göstererek, hakkındaki cezayı bozduğunu ifade eden Hakan, “Atatürk’ün anasına hakaret ettiğinde, işte böyle “şak” diye yırtıyorsun. Buna mukabil, adın Enis Berberoğlu ise ve CHP milletvekili isen, hakkında verilen mahkeme kararı, üst mahkeme tarafından bozulmuş olsa da tutuklu olarak cezaevinde kalmaya aynen devam ediyorsun” diye yazdı.