Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Borsa İstanbul’daki payını satıyor

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Borsa İstanbul’daki payını satıyor

Hakan Atilla’nın Borsa İstanbul’a CEO olarak atanmasından sonra Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın hisselerini satacağı iddia edildi. 

Hakan Atilla’nın Borsa İstanbul’da göreve gelmesinden sonra yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın Borsa İstanbul’da yüzde 10 hissesi bulunuyor.

Reuters’in konuya yakın iki kaynağın verdiği bilgiye dayandırarak yaptığı haberde, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Borsa İstanbul'da sahip olduğu yüzde 10 hisseyi en kısa sürede satmak istediğini Türk yetkililere aktardı.

Borsa İstanbul'un ikinci büyük hissedarı olan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası karara itiraz etmiş, iletişim direktörü Jonathan Charles, karar alınırken bankaya danışılmadığını ve Atilla'nın ataması üzerine EBRD'nin 'yatırımından çıkış hakkında sahip' olduğunu ifade etmişti.

Atilla, 27 Mart 2017'de New York JFK Havalimanı'nda gözaltına alınmış ve İran yaptırımlarının ihlali suçlamalarıyla açılan davanın tek sanığı olarak yargılanmıştı. Jüri, Atilla'yı hakkındaki 6 suçlamanın 5'inden suçlu bulmuş, 'kara para aklama' iddiasıyla ilgili ise Atilla'nın masum olduğuna karar vermişti.