Avukatlardan açıklama: Yeniden tutuklandılar

Avukatlardan açıklama: Yeniden tutuklandılar

3 yıldır tutuklu bulunan HDP'nin önceki eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yeniden tutuklandı.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ana davasında verilen tahliye kararının ardından tutuklu bulunduğu sürenin mahsup edilerek serbest bırakılması beklenen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında yargıdan yeni bir hamle geldi. Ankara Savcılığı, Demirtaş hakkında ayrı bir soruşturma başlatarak tutuklama kararı istedi.

Bu talebin ardından akşam saatlerinde Selahattin Demirtaş'ın avukatı Ramazan Demir, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda hâlihazırda 3 yıldır tutuklu bulunan HDP'nin önceki eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yeniden tutuklandığını belirtti.

'OLASI TAHLİYESİNİ ENGELLEMEK İÇİN…'
Gün içerisinde CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Twitter'dan yaptığı açıklamada "26. ACM mahsup kararı verdi. Bugün denetimli serbestlik başvurusu yapıldı. Olası tahliyesini engellemek için Ankara Savcılığı Demirtaş’ın yargılandığı davayla aynı konudan ayrı bir soruşturma başlatıp tutuklamaya sevkini istedi" dedi.

Tanrıkulu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü Twitter’dan etiketleyerek, "Sn. @abdulhamitgul Yargılandığı davadan tahliye edildikten sonra olası tahliyesini önlemek için tutuklamaya sevk etmek düşman ceza hukukundan da öte bir zorbalık durumudur. Sizi, sorumluluğa davet ediyorum; HSK’yı toplayın gereğini yapın. Aksi halde bu sorumluluk size aittir" ifadelerine yer verdi.

'GEÇEN HAFTA TAHLİYE OLDUĞU SUÇLAMADAN TEKRAR TUTUKLAMAYA ÇALIŞIYORLAR'

​Gazete Duvar'ın aktardığına göre, Demirtaş’ın avukatlarından Benan Molu, "AİHM duruşmasından iki gün sonra Demirtaş özgürlüğüne kavuşmasın diye yeni oyunlar" diyerek savcılığın kararına tepki gösterdi.

Demirtaş’ın avukatlarından Ramazan Demir de şunları söyledi:

"Selahattin Demirtaş’ı tutuklandığı, 3 yıldır yargılandığı ve geçen hafta tahliye olduğu suçlamadan tekrar tutuklamaya çalışıyorlar. Mahsup kararının verildiği ve tahliyesi önünde hiçbir engelin kalmadığı bugün. AİHM duruşmasından da iki gün sonra."

DEMİRTAŞ: YARGI YOK ADALET YOK KANUN YOK HAKİM YOK SADECE BİZE DEĞİL HİÇBİRİNİZE YOK
Selahattin Demirtaş, avukatları aracılığıyla Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Demirtaş şunları kaydetti:

“Yargıda adalet ve reform mu? Alın size reform: 6-8 Ekim’den dolayı ben ve Figen Hanım zaten 3 yıldır tutuklu yargılanıyorduk. Bu sabah Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aynı suçlamaya dair, yasaya aykırı olarak ben ve Figen Hanım hakkında ayrı bir soruşturma üzerinden tutuklamaya sevk kararı çıkardı.

Yani yargı yok, adalet yok, kanun yok, hakim yok. Sadece bize değil, hiçbirinize yok.

Biz iyiyiz, moralliyiz, haklıyız, suçsuzuz ve güçlüyüz. Herkese selamlarımızı, sevgilerimizi gönderiyoruz.”