"Ayda bebeğin babasının yaptığı açıklamaya kulak verin"

"Ayda bebeğin babasının yaptığı açıklamaya kulak verin"

Gündeme dair açıklamalarda bulunan CHP Sözcüsü Faik Öztrak "Ekonomik krizin yanı sıra vesayet rejimi ülkeyi devlet krizine de soktu" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın gündeminde Timur Selçuk'tan İzmir depremine kadar birçok konu vardı. Türk Lirası'nın yaşadığı tarihi değer kaybına yönelik "Paramız pul oldu" diyen Öztrak, ülkenin girdiği ekonomik krizin vesayet rejimiyle birlikte bir devlet krizine dönüştüğünü söyledi. "Saray üst üste yalan sıralıyor" diyen Öztrak, Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir depreminden 5 gün sonra olay yerine gitmesine yönelik iddiaları yalanladı.

"Erzincan depremi sizi aklamaz"

Recep Tayyip Erdoğan'ın 1939 yılında Erzincan'da yaşanan depremi söylemine değinen Faik Öztrak, "Erzincan depremini hatırlatmaktan size ekmek çıkmaz" dedi. AKP'li vekillerin İzmir depremi mağdurlarına yönelik 'İyi evlerde oturun' önerisini gündeme getirerek "Ayda bebeğin babasının yaptığı açıklamaya kulak verin" çağrısında bulundu. 

"Makyajlı rakamlar enflasyonu gizlemez"

Faik Öztrak giderek artan enflasyon rakamlarına da değindi. Bir yıllık gıda enflasyonunun yüzde 16,87'ye çıktığını, bu oranın son 14 yılda yaşanan en büyük artış olduğunu söyledi. Avrupa'daki en düşük asgari ücretin Türkiye'de olduğunu ifade eden Öztrak, "Saray 2053'e bakın diyor. 33 yıl sonrasına randevu veren ve başarılı olduğunu iddia eden tek hükümet bizde" dedi.