Babacan'ın istifası sonrası Davutoğlu cephesinde moraller bozuk!

Babacan'ın istifası sonrası Davutoğlu cephesinde moraller bozuk!

Ali Babacan’ın yeni parti kurmak için AKP’den çok hızlı bir şekilde istifa edip çalışmaları başlatması, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emriyle istifa eden Ahmet Davutoğlu’na ilgiyi azalttı. Morallerin bozuk olduğu iddia edilen Davutoğlu cephesinde, AKP'de kalmak için şartlar sunulduğu iddia edildi.

Ali Babacan’ın yeni parti kurmak için AKP’den çok hızlı bir şekilde istifa edip çalışmaları başlatması, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emriyle istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ilgiyi azalttı. Morallerin bozuk olduğu iddia edilen Davutoğlu cephesinde, AKP'de kalmak için şartlar sunulduğu iddia edildi.

Yeniçağ gazetesinden Muharrem Kılıç’ın haberine göre; Abdullah Gül ve Ali Babacan’dan ayrı olarak yeni bir parti kurma çalışması içerisinde olduğu iddia edilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekibinde morallerin bozulduğu olduğu öne sürüldü.

Ali Babacan'ın AKP'den istifası ve yeni parti kurma çalışmalarına başlaması nedeniyle Anadolu'da Davutoğlu'na olan ilgi azaldı. Türk Siyasetinde fazla tanınmayan ve etki alanı kısıtlı bir kaç eski AKP milletvekili ile sınırlı olan Davutoğlu ekibindeki genel görüş AKP içinde kalmak. Daha önce Davutoğlu ile birlikte hareket eden siyasetçilerin Ali Babacan'nın kuracağı partiyi beklediği ve ondan sonra karar verecek olmaları, Davutoğlu cephesinde moralleri iyice bozdu.

Mevcut partilerde yer bulamayan eski siyasetçiler ve siyaset yapmayı düşünen yeni isimlerin kurulacak partilerde yer almak için Ankara'yı mesken tutması Ankara'da siyaset dünyasını iyice hareketlendirdi. Yaptıkları istişareler sonucu ilk tercihlerin Ali Babacan'dan yana kullanmaları Davutoğlu ekibinde huzursuzluk yaratmaya başladı. Ali Babacan'ın hızlı bir şekilde partileşme sürecini başlatmasından sonra siyasi arenada yer bulamayacağını anlayan Davutoğlu, yeni parti kurmaktan vazgeçip Erdoğan'ın '' ümmeti bölme '' çıkışından sonra AKP içinde kalmak için Erdoğan'a dört şart ileri sürdü. Ancak Erdoğan'dan cevap alamadığı belirtildi.

İŞTE DAVUTOĞLU'NUN ERDOĞAN'A SUNDUĞU DÖRT ŞART

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı ile AKP Genel Başkanlığını ayırması, Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanlığını bırakması,

2- Cumhur İttifakı’nın hemen bitirilmesi, partinin tekrar merkeze çekilmesi,

3- Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin mutlaka düzeltilmesi, yasama yetkisinin güçlendirilmesi, dar bölge seçim sisteminin getirilmesi, Cumhurbaşkanı yardımcısının bir kişi ile sınırlandırılmasını ve bunun da Cumhurbaşkanı gibi seçimle gelmesi, kabine üyelerinin meclisten güvenoyu alması,

4- Aile fertlerinin devlet ve parti yönetiminden uzak tutulması, ehliyet, liyakat ve sadakate önem verilmesi, Kamuda Şeffaflık Paketi’nin de bu anlamda göz ardı edilmeden uygulanması gerektiğini belirtiyor.

Erdoğan'ın ise şimdiye kadar bunlara cevap vermemesi Davutoğlu'nun AKP cenahında ciddiye alınmaması olarak yorumlandı.