Bahçeli Erdoğan’ı zorluyor: Cumhur ittifakındaki af krizi

Bahçeli Erdoğan’ı zorluyor: Cumhur ittifakındaki af krizi

YURT yazarı Adnan Bulut, MHP Lideri Bahçeli’nin, ‘af çıkmazsa seçim öncesi cezaevlerinde büyük isyanlar çıkabilir’ sözleriyle fitili ateşlediğini, aynı zamanda tutuklu ve hükümlü ailelerin üzerinde büyük beklenti oluşturduğunu yazdı. Bu durumun en büyük cezaevleri yapmakla övünen AKP cenahında sıkıntı yarattığını belirten Bulut, “Camilere, imam hatiplere, Kuran kurslarına, dindar nesil yetiştirme gayretlerine rağmen suç sayısında rekor kırıyoruz. Bu ne yaman çelişki” dedi.

YURT yazarı Adnan Bulut, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, af çıkışının ardından ‘Gezi türü olaylar patlayabilir, seçim öncesi cezaevlerinde büyük isyanlar çıkabilir’ diyerek fitili ateşlediğini, bu çıkışlarıyla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı zorladığını belirterek, “Aynı zamanda da tutuklu ve hükümlülerle aileleri üzerinde de büyük beklenti oluşturuyor. Belki oy hesabıdır belki vicdanidir, bilemem Bahçeli’nin tavrını. Ama en büyük cezaevlerini yapmakla övünen AKP cenahında sıkıntı yarattığı açık” dedi.

Bulut, ‘Korku krallığı’ başlıklı yazısında, Cumhur ittifakının ‘af’ krizi yaşadığını, Bahçeli’nin kendi deyimiyle ‘kader mahkûmları’ için af istediğini, Erdoğan ve Yıldırım’ın ‘olmaz’ dediğini aktararak, “Seçilmiş kralların saltanatlarını ‘devam’ ettirmelerinin yolu korkudan geçer. Bu yüzdendir ki yandaş gazeteci daha ramazanın ilk günü dini siyasete alet eder ve “oruç tutmaya #DEVAM mı” diye tweet atar, TAMAM diyenlere karşılık” ifadelerini kullandı.

Bulut, Türkiye’de cezaevi nüfusunun her yıl ortalama yüzde 10 arttığını, Avrupa’da 100 bin kişiye 127 tutuklu düşerken Türkiye’de bu rakamın 270, İzlanda’da 37, Hollanda’da 51, Danimarka’da 59 olduğunu belirterek, “Varın gerisini siz hesap edin. Korku krallığı derken kastımız bu. 2006 -2016 yılları arasında tutuklama oranının en çok arttığı ülke neresi? Tabii ki Türkiye... Bu 10 yıllık dönemde oran tam yüzde 162 artmış” dedi.

Tüm bu rakamlara rağmen AKP’nin planının, 2023 yılına kadar 5 yılda tam 228 cezaevi daha yapmak olduğunu savunan Bulut, 45 cezaevinin, 2018 yılında hizmete gireceğini kaydetti.

Bulut, “Okul yok, hastane yok, doktor yok, fabrika yok, yatırım yok. Ne var; her sokakta cemaatsiz camiler ve her ilçede cezaevleri var. Neden cemaatsiz cami dedim. Çünkü dünyadaki camii sayısının yarısından fazlası Türkiye’de... Ama ramazan ayları teravih vakti ve Cuma namazları dışında camiiler boş. Üstelik tüm bu camilere, zorlama imam hatip okullarına, Kuran kurslarına, tarikat yurtlarına ve dindar nesil yetiştirme gayretlerine rağmen suç sayısında rekorlar kırıyoruz. Bu ne yaman çelişki peki?” dedi.

‘İZMİR MARŞI OKUYANDAN FENALIK GELMEZ’

Eğitim sisteminin her yıl değiştirilip, pozitif bilimden, akıldan uzaklaşılması halinde bunların olacağını bildiren Bulut, şunları kaydetti:

“Minik yavrularımızın yanarak kül olduğu tarikat yurtları öğrenci alıyor, hala atadığınız lise müdürleri İzmir Marşı’na yasak koymaya çalışıyor, hala Samsun Valisi 19 Mayıs’ta Atatürk’ün ilk adımı attığı noktada fener alayı düzenlemek isteyenlere izin vermiyor. İzmir Marşı okuyandan, Atatürk’ün aydınlanma devrimi için fener yakanlardan fenalık gelmez. Korkmayın, yasaklamayın, tutuklamayın. İlla birinin peşine düşecekseniz soygun ve talan düzeninin görmemiş zenginleri, mafyanın sözde babalarının, tarikat yurtlarında çocuklara tecavüz edenlerin peşine düşün… Uzaaar gider bu liste... Ve çok canınızı sıkar TAMAM mı?”