Bahçeli: 'Kılıçdaroğlu ile üvey kardeş bile değiliz'

Bahçeli: 'Kılıçdaroğlu ile üvey kardeş bile değiliz'

Devlet Bahçeli gündeme dair açıklamalarda bulundu. Tank Palet fabrikasının satılması hakkında ve Beştepe olayı ile ilgili değerlendirme yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'tank palet fabrikasının Katar ordusuna peşkeş çekildiğini' söyleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert bir dille yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'nun, "Ülkücü kardeşlerime sesleniyorum" sözlerine, "Kılıçdaroğlu’yla üvey kardeş bile değiliz" diye yanıt veren Bahçeli, "Yalandan bıkmadı, ama millet ondan bıktı, usandı. Tank-palet fabrikası Katar ordusuna bedava verildi, peşkeş çekildi diyor. Bize çamur atıyor, zan altında bırakıyor. Kuyruklu yalan, ağır bir bühtan! Bize milliyetçilik anlatıyor, kurusıkı atıyor" diye konuştu.

"Alman, Fransız, İngiliz sermayesi olsaydı Kılıçdaroğlu gene itiraz eder miydi?" diye soran Bahçeli, işletme hakkının devri ile tümden satışın farklı şeyler olduğunu belirterek, "Savunma sanayiinin gelişmesi için ülkemizin kaynakları verimli kullanılmasın mı? Özel sektör harekete geçirilmesin mi? Türk tankı Altay, seri üretim kullanıma başladıktan sonra hainleri çiğneyip ateşe vermesin mi?" dedi.

'YAŞANANLAR TESADÜF DEĞİL'

Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın CHP'li Muharrem İnce'nin Beştepe'ye giderek Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü iddiasını ortaya atmasının ardından başlayan tartışmaya ilişkin olarak da, "Yeni partilerin kurulma aşamasında, siyasetteki arayışların hızlandığı bir dönemde yaşananların tesadüf olmadığı kanaatindeyim" değerlendirmesinde bulundu.

CHP içinde yaşanan krizi, "Kılıçdaroğlu bir projeyle geldi, başka bir projeyle de gideceği gözüküyor" diye değerlendiren Bahçeli, "Anlayacağınız, bu pilav daha çok su kaldırır. Kimin ne yaptığı, hangi ilişki ağları içine girdiği mutlaka belli olur, yakında belgelenir. Samanlıkta iğne de aransa mutlaka ortaya çıkar" sözlerini kaydetti.