Bakan ABD'ye bu sefer çok sert çıktı

Bakan ABD'ye bu sefer çok sert çıktı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ABD'nin Türk çeliğine ambargo uygulayacağı haberlerine karşın, "mütekabiliyet uygularız" diye konuştu. Zeybekci, "'Great America', 'Use America' bilmem ne Amerika' gibi söylemleriyle başlattığı yeni trendle ilgili bir şey bu" diye konuştu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD’nin çelik ve alüminyum ithalatına vergi ve kota koyması komisyonunda sert çıkış yaparak, “mütekabiliyet uygularız” dedi.

‘BÖYLE BİR UYGULAMAYA GİDECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM’

TBMM’deki sohbetinde ABD’nin sadece Türkiye değil, başta Çin ve Hindistan olmak üzere tüm dünyaya yönelik bir süreç başlatıldığını belirten Zeybekci, “Bütün dünyaya savaş ilan eder gibi böyle bir uygulamaya gideceğini düşünmüyorum. ABD’nin başlattığı dünyada aşırı korumacılık, içe dönüklükle ilgili, ‘Great America’, ‘Use America’ bilmem ne Amerika’ gibi söylemleriyle başlattığı yeni trendle ilgili bir şey bu.

‘HAKKIMIZI ARIYORUZ’

Bunun sonuçlarının ben aşırı olacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı. ABD’nin daha önce de Bomsan’a yönelik zorlama kararlarla anti-damping uyguladığını anımsatan Zeybekci, Türkiye’nin hem Dünya Ticaret Örgütü’nde (DTO) hem de uluslararası arenada hakkını aramaya devam ettiğini kaydetti.

Gelişmeler pozitif Küresel piyasalardaki hareketlerine  konusunda ise Zeybekci, “Genel itibarıyla gerek büyümede üretimde gerek tüketimde gerek ihracatta pozitif bir gelişme var. AB’de çok iyi bir toparlanma olacak. AB’deki büyüme trendi veya büyüme beklentileri ya da tüketimdeki artıştan da biz pozitif olarak etkileneceğiz. Dünyada ben beklentileri pozitif olarak görüyorum” dedi.