Bakanlık’tan Karaburun’a plan vizesi

Bakanlık’tan Karaburun’a plan vizesi

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ÖÇK ilan edilen ilçede “bazı istisnalar dışında” Mordoğan ve Karaburun-Kuyucak Mevkii Planları’nın uygulanmasına izin verdiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇK) ilan edildiği için bir yılı aşkın süredir bir çivinin bile çakılamadığı İzmir’in Karaburun ilçesinde önemli bir gelişme yaşandı.

Karaburun Belediyesi’nin vatandaşlardan gelen talep sonrası yaptığı başvuruyu değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar planlarının uygulanmasına izin verdi. Karara göre, bazı istisnalar hariç bölgede inşaat çalışmaları yapılabilecek ve belediye ruhsat kesebilecek. Bakanlığı altını çizdiği hassasiyetler içinde kalmak koşuluyla belediye imar planını yürürlüğü koyacak.

Bakanlığın kararının sınırları ve yansımasıyla ilgili Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan şu açıklamayı yaptı.

Değerli Hemşehrilerim,

14 Mart 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı’nca ilan edilen “Karaburun-Ildır Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgesi” (ÖÇKB) kararı, ilçemizin doğal güzelliklerinin korunup gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir işlev yüklenmiştir.

İlçemizdeki yapılaşmanın, doğa ile uyumlu ve onu koruyan, koruma-kullanma dengesini içeren bir içerikte olması gerektiğini pek çok kez açıkladık.

Ülkemizin yaşadığı bu sıkıntılı günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızdan gelen güzel bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum.

ÖÇKB kapsamında Bakanlığımız tarafından askıya alınan imar planlarımız arasında yer alan Mordoğan ve Karaburun-Kuyucak Mevkii planlarının, “bazı istisnalar dışında” uygulanabileceğini belirten olur yazısı, Belediyemize ulaşmıştır.

İlçemize ve esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Bu vesile ile “yeryüzü cenneti” olarak adlandırdığımız ilçemizin, beton denizine dönüşmeden; çevreye, insana ve doğaya saygılı şekilde gelişmesini titizlikle takip edeceğimizi tüm hemşehrilerime bir kez daha vurgulamak isterim. Her şey Karaburun’umuz için.

Sevgi ve saygılarımla,