'Bakara makara' derken bakın nereye atanıyor...

'Bakara makara' derken bakın nereye atanıyor...

ABD’deki Rıza Sarraf davasında adı geçen ve sonrasında kızağa çekilen eski bakanlardan Egemen Bağış’ın büyükelçi atanması için Türkiye’nin, Çekya ile temasa geçtiği gündeme geldi.

Aytun Çıray, ABD’deki Sarraf davası ile gündeme gelen bakanlardan Egemen Bağış’ın büyükelçi olarak atanacağını gündeme getirdi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Bağış için söz konusu ülke ile temasa geçildiğini ve agreman (atama için uygunluk araştırması) istendiğini belirtti. Atama iddialarına tepki gösteren Çıray, “Adeta Dışişleri’ni çökertme operasyonu hızla devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin Twitter’dan paylaşımda bulunan Çıray’ın açıklaması şu şekilde:

“Bir dönem adı oldukça şaibeli meselelere gündeme gelen Egemen Bağış'ın Prag'a Büyükelçi olarak atanması için agreman istendiğini duydum. Ülkemizin layıkıyla temsili ve itibarı açısından pek umut verici değil. Adeta Dışişleri’ni çökertme operasyonu hızla devam ediyor..!”

DİŞLİ DE BÜYÜKELÇİ YAPILMIŞTI
Egemen Bağış’ın büyükelçi atanacağı tartışmaları akıllara Şaban Dişli atamasını getirdi. Ağabeyi eski Tümgeneral Mehmet Dişli’nin FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından AKP'de rahatsızlığa neden olan Şaban Dişli de tepkilerin ardından Hollanda’ya büyükelçi olarak atanmıştı. Dişli, söz konusu atamadan önce ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevine getirilmişti.