Bankamatik memuru akrabasını, vekil danışmanı yaptı

Bankamatik memuru akrabasını, vekil danışmanı yaptı

CHP’li ve SP’li belediyelerdeki işten çıkarmaları eleştiren AKP Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak, "İşçilerden birini danışmanım yapacağım" diye söz vermişti. Sözünü tutan Toprak, akrabasını danışmanı yaptı.

AKP Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak, CHP'li Gölbaşı ve SP'li Kahta belediyelerini ‘işçi kıyımı' itham edip “Çıkarılan işçilerden birini danışmanım olarak işe alacağım” açıklaması yaptı.

YAKIN AKRABASI ÇIKTI
AKP'li Toprak sözünde durdu ve Mehmet Öztürk adlı kişiyi yanına danışman olarak almaya karar verdi. Ancak, Öztürk'ün, Toprak'ın yakın akrabası olduğu ortaya çıktı. TÜGVA'nın eski Kahta temsilcisi olan Öztürk'ün Kahta Belediyesi'nde işe gitmeden maaş aldığı ve bu nedenle işine son verildiği bildirildi. SP'li Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Öztürk'ün işe gelmeden maaş aldığını doğruladı.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Öztürk'ün, seçimlerden sonra yeni yönetimin talimatına rağmen işe gitmediği, gittiği günlerde de verilen işi yapmadığına dair tutanaklara da ulaşıldı. 5 yıldır Kahta Belediyesi'den maaş alan Öztürk'ün, sadece 1 yıl işe gittiği bildirildi.

Toprak, yaptığı açıklamada, Adıyaman'ın Gölbaşı ve Kahta belediyelerini işten çıkarma ve mobbing uygulamaları nedeniyle eleştirerek, “Kim işçinin yanında, kim işçinin karşısında bunu da vatandaşımızın takdirine bırakıyorum” demişti. Toprak, yanına danışman aldığı yakın akrabasının “bankamatik memuru” olduğu iddiasıyla işten çıkaran Saadet Partili Kahta Belediyesi'ni de “Sözde ‘hak, hukuk' diyenlerin işçilerin alın teriyle nasıl oynadıklarını görüyoruz” diye eleştirmişti.