Banu Özdemir'in Adalet Yürüyüşü izlenimleri: Emel anne

Banu Özdemir'in Adalet Yürüyüşü izlenimleri: Emel anne

Banu Özdemir Adalet Yürüyüşü ile ilgili izlenimlerini YURT Gazetesi'nde yazmaya devam ediyor.

Takvim Mart’ın 18’i... Dünya tarihine yön veren büyük bir kahramanlık zaferinin üzerinden 76 yıl geçmiştir.O gün , ulusunun bağımsızlığı için anasının karanfil kokulu bağrına elveda diyenlerin nefesi,76 yıl sonra gelecek kuşaklara özgür bir Türkiye bırakma umuduyla hepimizin kalbinde bir kapanmayan bir yara olan Ali İsmail’in bedeninde can bulur..
Düşlerinde Özgür bir Dünya vardır Ali’nin… Güvercininin kanatlarında kitaplar vardır, kıyafetler vardır..Hiç tanımadığı çocukların gülüşlerindedir mutluluğu.. Bahara filizlenen bir tohumu ekerken bulur gençliğinin heyecanını… Ali kardeşim, o da hayatı hikayeye benzetenlerden.. Ne kadar uzun olacağı değil, ne kadar güzel olduğudur önemli olan onun için… Güzel hikayesini ölümsüzleştirmek adına o da günlük tutar.. Bu günlerde ALİKEV’in sayısız güzelliği gerçekleştirmesine vesile olan günlük..
Takvim 2013 yılını gösterdiğinde, bir hayvanın başını okşamamış, bir çiçeğin kokusunu ciğerlerine çekmemiş kalbi nasır tutmuşlar, İstanbul’un nefesine kast etmek ister… Yaşanmışlıkları silmek ister,tarihe tanıklık eden ağaçları bizlerden çalarak..
Bu son noktadır..

Şanslı mı şansız bir kuşağız tartışılır lakin bir gerçek var ki 30 ‘lu yaşlarımızın en güzel çağları sevmeyi bilmeyen ,ölümde hazzı bulanlara maruz kaldı. Ve bizler, 80 lerin sonunda 90 ‘ların başında çocuk olan, masumiyetini yitirmemiş o müthiş kuşak yeter dedik o günlerde. #AyağaKalk sevgili ülkem dedik.. Bugün adalet için yolları arşınlayan adımlarımız, o gün özgürlük için var oldu ülkemin kan kokan sokaklarında…
Haziran 2 gecesi, yıllar boyu bir çiçeği koklarken gülüşüyle ölümsüzleşecek olan  Ali kardeşimizi aldı bizlerden. Bedenine sayısızca atılan her bir tekme, kalbimize saplanan sonsuz iğneler hala..
Haziran 2…
Emel annenin ağaran saçları, acıyı derinleştiren gözleri oldu…
Alim diye haykıran bir annenin sonsuz yası oldu…
Bugün adalet yürüyüşümüzün 13. Günü.. Aramızda Gezi’de kaybettiğimiz kardeşlerimizin anneleri var. Bolu Dağı’ndan başlıyoruz yürüyüşümüze… Zulme , zalimlere ve ona direnenlere tanık olmuş Bolu Dağı yaşadığımız hüznün farkında…
Sis inmiş yürüyeceğimiz yollara.. Sabahın ilk saatleri.. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun konakladığı karavanın olduğu yerdeyim. Bolu Dağı’dan başlarken adalet yolcuğumuza selam gönderelim istedik fotoğraflarla Bolu Beyi ‘ne “Köroğlu’nun torunları burada”. 

An’ı ölümsüzleştirdiğim karelerde çok sevdiğim başkanlar da var. Güzel İzmir’i temsilen iki başkan. Seferihisar ve Dikili… Mustafa Başkan’ın esprileri , Tunç Başkan’ın babacan gülüşleri dağıttı kısa bir süre bileklerimize inen sisli havayı…
Bedenen zorlanmayacağım bir gündü, yokuş aşağıya inecektik dünün aksine. Hava koşulları zorluyor az. Spor ayakkabımın topuğunu eriten asfalt sıcağından, sağnak yağışlı Bolu’ya.. Bugün ise iki arada bir derede Mikail. Yağdırsam mı yağdırmasam mı kararsız..
Ruhen içinde bulunduğum atmosfer ise Bolu Dağı’nın ta kendisi.Yüreğime çiy damlıyor.. Biliyorum ki Gezi anneleri burada.. Birazdan yanlarında olacağım.. Benim  gezi zamanı" en önlerde durma, arkadaşlarından ayrılma, gözün yanarsa sakın açma "diyen bir annem vardı iskele meydanın tencere tava çalan.
Bugünlerde suyu bol iç, koruyucunu mutlaka sür, diderali unutma diyen.. Onlar ise sabaha toprak anayla başlıyorlar,buruk bir günaydın.
 Üşütme oğlumu toprak ana.. Sana emanet evlatlarımız…
Saat 13:00’de  Kaynaşlı çıkışındaki ilk mola yerine varmadan akıp giden kortejin içinde durdum yürümeden. Birkaç dakika sonra Emel Anne’yi gördüm. Oğluna sarılır gibi sarıldı, onun kokusunu ararmışcasına…
Az sohbet ettik.Seni çok seviyoruz dedim, kelimelerimin tükendiği andı. Bir fotoğraf çekildik. Yüreğindeki özlem, bakışlarında acıyla harmanlanmış Emel annenin.
Ben  gülümsedim…
Çünkü “Gülümsemek adaleti bozuk düzene sessiz bir küfürdür…”



Gülümseyeceğiz, gülüşlerimizle var edeceğiz özgür bir dünyayı..
Son 205 kilometre, haramilerin saltanatını yıkmaya…
Son 205 kilometre zulümle abad olanların sonunun berbad olacağı yarınları kurmaya…
Söz Emel Anne…
Turuncu’nun Seyir Defteri
27.06.2017