Barış Akademisyeni'ne beraat çıkmadı

Barış Akademisyeni'ne beraat çıkmadı

KHK ile ihraç edilen Dr. Lülüfer Körükmez’in bugün görülen davasında mahkeme yetkisizlik kararı verdi.

“Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisine imza attığı için KHK ile Ege Üniversitesi’nden ihraç edilen Dr. Lülüfer Körükmez’in davası bugün İzmir 14’üncü Ağır Ceza mahkemesinde görüldü. Mahkeme Dr. Lülüfer Körükmez hakkında yetkisizlik kararı verdi.

Kararı değerlendiren Dr. Körükmez’in avukatı Aysun Akşehirlioğlu, “Müvekkilimin de imzacısı olduğu ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ adlı bildiri, Anayasa Mahkemesi tarafından ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmiştir. Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararı vermesine rağmen, bugün müvekkilim Lülüfer Körükmez hakkında yetkisizlik kararı verildi. Önceki davalardan da anladığımız kadarıyla Yargıtay tarafından bu dosya İstanbul 35’inci Ağır Ceza mahkemesine gönderilecek. Bu karar nereden bakarsanız bakın yargılamanın en 4-5 ay uzaması anlamına gelmektedir. Beraat kararının verilmemesi müvekkilimin hak ihlallerine bir yenisini eklemiştir. Bu kararların daha fazla verilmemesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

'HOCALARIMIZ İADE EDİLMELİDİR'
Mahkeme kararının ardından İzmir Adliyesi önünde Eğitim Sen İzmir 3 Nolu Şube tarafından basın açıklaması yapıldı. Şube Başkanı Ulaş Yasa tarafından yapılan açıklamada, tüm hocaların duruşmalarının görülmesi beklenmeden bir an önce beraat etmeleri beklendiğini söyledi.

Hocaların bir an önce işlerine, üniversitelerine, kürsülerine iade edilmesi gerektiğini vurgulayan Yasa, “OHAL Komisyonu, görevini yerine getirmeli ve bu kararları hemen şimdi almalıdır. Fakat bu da yeterli değildir. Hocalarımızın uyduruk bir KHK var diye kendi üniversitelerine dönmelerine engel olunmaya çalışılacaksa bu da sökmeyecektir. Bizler ve öğrencilerimiz sizleri çiçeklerle konfetilerle kapıda karşılayacağız. Üniversite sizlerle güzelleşecek. Üniversite, yeniden üniversite olacak. Fakat bu da yeterli değildir. Hocalarımızın yaşadığı maddî ve manevi mağduriyetler tazmin edilmeli; haklarında pervasızca soruşturmalar açanlar, soruşturmaları yürütenler, hukuksuz kararların altına imza atanlar ve akla mantığa sığmayan uygulamalar yapan üniversite yöneticileri de hukuk karşısında hesap vermelidir” ifadelerini kullandı.

DESTEK İMZACILARINA DA YETKİSİZLİK
İzmir’de Barış Akademisyenlerine desteğini açıklayan 82 kişiye daha önce dava açılmıştı. Destek için imza verenler 2 kişinin davası da bugün İzmir Adliyesi 14’üncü Ağır Ceza mahkemesinde görüldü. Mahkeme davayı İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açmasına rağmen 2 kişiye de yetkisizlik kararı verdi.