Barut: “Gıda güvenliği” sorunu önemsenmeli

Barut: “Gıda güvenliği” sorunu önemsenmeli

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, son zamanlarda gündeme gelen gıda zehirlenmeleri konusunun iyi araştırılıp ivedi etkin önlem alınması için Meclis gündemine taşıdı.

Son günlerde ıspanakla ilgili ortaya atılan zehirlenme iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme getiren Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Barut, et-süt ürünlerinin ardından ıspanak gibi bitkisel tüketim ürününden de zehirlenmeler yaşandığını belirterek, Tarım İl Müdürlüklerinin ıspanak üretimi yapılan toprak üzerinde kullanılan tarımsal ilaçlara ilişkin inceleme yapmadan doğrudan karışmış yabancı otları suçlu bulmasını doğru bulmadığını söyleyerek şu vurguyu yaptı:


"Yaşanan vakalar bize ülkemizdeki gıda güvenliği sorununu ciddi bir şekilde ele almamız gerektiğini göstermektedir. Bunun için ülkemizde üretimi yapılan gıda ürünlerinin üretim aşamasında denetlenerek piyasaya sürülmesi sağlanmalıdır. Laboratuvar sonuçları olumsuz bulunan firma ve ürünleri hakkında çok ciddi adli ve idari cezalar uygulanmalıdır. Tarladan sofraya gıda güvenliği için ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi, veteriner hekim ve teknik personellerin atamasının yapılması ve yetişmiş bu meslek mensuplarına görev verilmesi gerekir."