“Başarımızda yüksek teknolojinin payı büyük"

“Başarımızda yüksek teknolojinin payı büyük"

Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili yaptığı açıklamada kısa sürede başarıya ulaşmalarında yüksek teknolojinin payı olduğunu söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye Verimlilik Vakfınca, ATO Congresium'da düzenlenen Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nda konuştu. Akar, "Barış Pınarı Harekatı'nda çok kısa sürede hedeflerimize ulaşmamızda personelimizin, Mehmetçiğin fedakarlığı ve kahramanlığının yanı sıra sahip olduğumuz yüksek teknolojinin payı gerçekten büyüktür." dedi.

Akar, "Teknolojiyi iyi yöneten ve etkin kullanan ülke ve kuruluşlar uluslararası alanda üstünlük sağlarken, teknolojiyi iyi yönetemeyen, gelişmelere uyum sağlayamayan ülkeler ise pazar olmaktan öteye geçemiyor.  Milli Savunma Bakanlığına bağlı fabrikalarımızda ve tersanelerimizde, bir taraftan TSK'nın ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla sahip olduğumuz teknolojiyi geliştirmek, diğer taraftan da mevcut teknolojimizi daha verimli hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Çok şükür Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği, destek ve teşvikleriyle, başta savunma olmak üzere teknoloji alanında önemli ilerlemeler kaydettik. Bunun sonuçları yurt içi ve sınır ötesinde icra edilen operasyonlardaki başarılarda en açık şekilde görülmektedir. Barış Pınarı Harekatı'nda çok kısa sürede hedeflerimize ulaşmamızda personelimizin, Mehmetçiğin fedakarlığı ve kahramanlığının yanı sıra sahip olduğumuz yüksek teknolojinin payı gerçekten büyüktür" dedi.