Başbakan Yıldırım'dan kritik açıklamalar!

Başbakan Yıldırım'dan kritik açıklamalar!

ABD'de bulunan Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "ABD ile ilişkilerimizi daha da ileriye taşıyacağız. Pence ile çok verimli görüştük" dedi. Yıldırım, FETÖ ve YPG konusunda Türkiye'nin beklentilerini ilettiklerini söyledi.

Yıldırım açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "ABD Başkan Yardımcısı Sayın (Mike) Pence ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Ülkelerimiz arasındaki konuları ele aldık. Aynı zamanda bölgesel meseleler üzerinde de konuştuk. Prensip olarak bundan sonra ilişkilerimizi bulunduğu düzeyin daha ilerisine iyi yönde taşımak için gayret göstermeye karar verdik."


Fetullah Gülen'in iadesi ve YPG konusunda ise Yıldırım, "Biz olması gerekeni söyledik, beklentilerimizi ilettik, karşı taraf da bununla ilgili bize olumsuz bir şey söylemedi. Bu konulardaki hassasiyetimizi, konuya verdiğimiz önemin farkında olduklarını paylaştılar. Bundan sonrasını takip edeceğiz, göreceğiz, biz de adımları atacağız. Bizim amacımız ilişkileri daha da germek değil, ilişkileri geliştirmek iyileştirmek. Bunun her iki ülkeye de faydası var; Türkiye'ye de faydası var, ABD'ye de faydası var. O bakımdan olumlu gündem üzerinde çalışmaya devam edeceğiz. BM Genel Sekreteri ile de Arakan ve Suriye'yi konuştuk" dedi.