Başbakan Yıldırım'dan vatandaşın çağrısına Kürtçe cevap

Başbakan Yıldırım'dan vatandaşın çağrısına Kürtçe cevap

Şırnak’ta, konuşan Başbakan Binali Yıldırım konuşması sırasında vatandaşların, "Şırnak ildir il kalacak" şeklindeki çağrısına, "Ser sera, ser çava (Başım gözüm üstüne)" diye Kürtçe yanıt verdi.

Namaz Dağı’ndaki üs bölgesini ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindeki bakanlar daha sonra Şırnak’ta geçtiğimiz yıl ağır hasar gören ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından onarımı yapılan Geylani Camii’nin açılış törenine katıldı. Geylani Camii’nde vatandaşlar tarafından karşılanan Başbakan Yıldırım, açılışın ardından Cuma namazını da burada kıldı.

Buradaki açılış töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, son 6 ay içerisinde Şırnak’a ikinci gelişi olduğunu hatırlatarak, "Hatırlayın Şırnak 2 yıl önce maalesef vatan hainlerinin hiç gözünü kırpmadan burada binalarınızı başınıza geçirdiler, camilerinizi yıktılar, hayallerinizi yok ettiler, yavrularımızı, gençlerimizin geleceğini kararttılar. Zannettiler ki, oldu bittiyle biz Şırnak’ı ele geçiririz, Şırnaklıları esir alırız. Şırnaklılar geçit verir mi, elbette vermediniz alçakları perişan ettiniz yerle bir ettiniz. Dediniz ki, biz rabbimiz bir, peygamberimiz bir, biz bir milletiz, bayrağımız bir, devletimiz bir, vatanımız bir ve bu ülkede biz bir olacağız beraber olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız birlikte Türkiye olacağız" dedi.

’CUDİ’DEKİ 4 TÜNELİ ÖNÜMÜZDEKİ SENE AÇIYORUZ’

Başbakan Yıldırım, gençlere de seslenerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sevgili kardeşlerim, Şırnak’ta az önce valimize söyledim. 27 tane cami yıktılar, 70 tane camiyi hasarlı hale getirdiler. Bu ne demek oluyor. Müslümanın mabedi yıkılır mı kardeşim? Bizim dinimizde bu var mı bizim töremizde bu var mı? Bunların dini de yok, kutsalı da yok. Bunlar bırakın cami yıkmayı bu alçak PKK terör örgütü masum insanları, askeri, polisi, korucuyu önüne gelen herkesi gözünü kırpmadan öldürüyor. Çünkü, bunlar talimat aldıkları efendilerinin dediğini yapıyor. Artık bunlar bu millete zarar veremeyecek, bundan emin olabilirsiniz. Yeter ki, biz birbirimize, ülkemize, çocuklarımıza ve geleceğimize sahip çıkalım. Beraber, birlikte önümüzde inşallah çok güzel günlerimiz olacak. Şırnak’a 3 yıl önce de geldim. Hem de Şırnak’a Cizre’den Cudi Dağı üzerinden geldim. Cudi Dağı’nda buranın güzel insanlarının çadırlarında oturdum yemek yedim, sohbet ettim. Cudi Dağı’nın tünellerinin temellerini attık. İnşallah Cizre’den Şırnak’a gelen 4 tünelli yolu da önümüzdeki sene açıyoruz. Terör örgütünün bütün engellemelerine rağmen inatla ’bir murattır’ dedik ve o yolu da inşallah bitiriyoruz. Böylece artık Kasrik boğazından dolaşmaya lüzum kalmayacak, buradan gideceksiniz, tünellerden çıkıp Cudi’den doğru Cizre’ye gideceksiniz."

VATANDAŞIN ÇAĞRISINA KÜRTÇE CEVAP

Başbakan Binali Yıldırım, konuşması sırasında vatandaşların, "Kahrolsun PKK" ve "Şırnak ildir il kalacak" şeklinde slogan atmasına ise, "Ser sera, ser çava (Başım gözüm üstüne) " diye Kürtçe yanıt verdi.

Konuşmasına devam eden Başbakan Binali Yıldırım, Şırnak merkezde PKK'nın 14 bin 166 konuta ağır hasar verdiğini, 14 binin üzerinde konutu oturulamayacak hale getirdiklerini belirterek, "134 bin konutu da az hasarlı hale getirmişler. Biz ne yaptık? Dedik ki yıkılan binalar yerine gelir, yıkılan camiler yeniden yapılır ama yıkılan gönülleri fethetmenin yolu da Şırnak’ı bağrımıza basmaktır" diye konuştu.