Ben Dikili’nin Veteriner Mustafa’sıyım

Ben Dikili’nin Veteriner Mustafa’sıyım

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, mesaisinin bir bölümünü YURT’a ayırarak, ilçede yaptığı çalışmaları anlattı. İlçede sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği çalışmaları anlatan Tosun, “Ben Dikili’nin Veteriner Mustafa’sıyım. Onlara samimi olmak önceliğimdir’ dedi

İzmir'in kuzeyinde yer alan Dikili, son günlerde CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Tosun ile en iyi dönemlerini yaşıyor. Tosun, ilçede sosyal belediyeciliğin örnek uygulamalarını bir bir hayata geçirerek, toplumsal eşitsizliğin önüne bir nebze de olsun geçmeye çalışıyor. CHP’li Başkan Tosun, YURT’a Dikili’de göreve geldiğinde neleri hedeflediğini ve neler yaptığını anlattı. Ülke gündemine de değinen Başkan Tosun, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Dikili’nin kış nüfusunun 41 bin olduğunu ve yaşayan vatandaşların birçoğunun emekli olarak ilçeye yerleştiklerini vurgulayan Başkan Tosun, “İlçemizin böyle bir demografik yapıya sahip olmasıyla birlikte birçok siyasal görüşte vatandaşların da bir arada yaşamasını sağlıyor. Bizde sosyal belediyecilik anlayışımızla göreve geldiğimiz ilk günden beri herkese eşit ve hakça yaklaştık. Bunun sonuçlarını da bugün görüyoruz” dedi.

‘Sosyal market ile ihtiyaç sahibinin yanındayız’

7’den 70’e her yaş grubu bedenine göre olan yüzlerce kıyafeti ihtiyaç sahibi vatandaşların beğenisine sunulan Sosyal Market’e değinen Başkan Tosun, “Salimbey Mahallesi 13 Sokak’ta hizmet veren ve ihtiyaç sahibi vatandaşları giydiren Dikili Belediyesi Sosyal Marketi, Haziran ayından okulların eğitim - öğretim dönemine başladığı Eylül ayının son haftasına kadar olan sürede Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne başvuran 30 minik öğrenciyle ailesine yeni kıyafet olanağı sunduk. İlçede yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar bu proje sayesinde çocuklar ve yetişkinler olmak üzere iki ayrı bölümde yer alan yüzlerce giyilecek kalitede temiz giysiye ücretsiz ve kolayca ulaşabiliyor” diye konuştu.

‘Halkıma samimi olmak en büyük önceliğim’

Yaptığımız kısa gezide Başkan Tosun’a duyulan sevgi ve saygının da gözümüze çarptığı ziyaretimizde; parklarıyla, yeşil alanlarıyla bir bütün halinde bir ilçeyi görüyoruz. Kendisine duyulan sevgi hakkında da konuşan Başkan Tosun, “Göreve geldiğimde hemşerilerimin daha güzel bir ortamda, huzurlu ve mutlu yaşamasını sağlayacak ‘strateji planı’ hazırlamıştım. Ne mutlu ki, o gayemize adım adım ulaşıyoruz. Her yatırımımızdan başta çocuklarımız olmak üzere tüm halkımızın en üst seviye yararlanmasını amaçlıyoruz. Ben Dikililerin Veteriner Mustafa’sıyım. Bu nedenle halkıma karşı samimi olmak en büyük önceliğim” dedi.

Eğitime tam destek

Eğitime katkı sağlamak amacıyla Kültür Merkezi, Kreş ve Spor salonu için proje hazırladıklarını belirten Başkan Tosun, “İller Bankası onayının gelmesiyle birlikte bu projelerimize de başlayacağız” dedi.

‘Adalete herkesin ihtiyacı var’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü ve devamında ki adalet arayışına ilişkin de konuşan Başkan Tosun, “Ülkemizde her gün artarak devam eden adalet ihtiyacını Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’dan İstanbul’a yürüyerek somut bir biçimde gösterdi. Adalete hepimizin toplumun her kesiminin ihtiyacı vardır. Hak, hukuk ve adalet arayışımız, bulana kadar sürecek” dedi.

‘2019’a iktidar olacak şekilde hazırlanmalıyız’

Öte yandan olağan kurultay sürecinin ilk adımı olan mahalle delege seçimleriyle ilgili de konuşan Başkan Tosun, “Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, süreç başlamadan önce belediye başkanlarına müdahil olunmaması yönünde talimat vermişti. Biz de o talimatla birlikte hiçbir şekilde karışmadık. Partimiz için en iyi adayların yarışacağı, birlik ve beraberlik duygusuyla hareket edilmesi gereken bir süreçtir. CHP olarak 2019’a iktidar olacak şekilde hazırlanmalıyız” diye konuştu.