Beşiktaş Belediyesi'nin yeni başkan vekili belli oldu

Beşiktaş Belediyesi'nin yeni başkan vekili belli oldu

İçişleri Bakanlığı’nın görevden aldığı Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın yerine vekalet edecek yeni belediye başkanı saat 15.00’teki seçimle belirledi. AKP seçimde İsmail Akyıldız’ı, CHP ise Genel Merkez’in adayı Tahir Doğaç’ı aday gösterme kararı aldı. CHP’li adayın ismi, belediye meclis grubunda yapılan toplantıyla belirlendi. İçişleri Bakanlığı’nın görevden aldığı Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın yerine Beşiktaş Belediye Meclisi’ndeki seçimde ilk turda üyelerin 3’te 2'sinin oy

Tahir Doğaç, 28 üyenin oy kullandığı seçimde 22 oyla başkan vekili seçildi. AKP adayı İsmail Akyıldız 2 oy, İYİ Parti adayı Ediz Feyiz 1 oy aldı. Oylamada 3 oy zarfı boş çıktı.

DOĞAÇ: ÜZÜNTÜLÜYÜM

Oylama öncesi Beşiktaş Belediye Birinci Başkanvekili sıfatıyla konuşan Doğaç, “Başkanımızın görevden alınması siyasi bir karardır. Hukuki içeriği yoktur. Demokrasiye inanmış bir insan olarak, sadece bu işlemi yerine getiriyorum ve üzüntülüyüm” dedi.

DOĞAÇ ADAYLIĞI AÇIKLANINCA CHP SIRALARINA OTURDU

CHP grubu, adaylarının Tahir Doğaç olduğunu açıkladı. Açıklamanın ardından Doğaç başkanlık koltuğunu ikinci başkanvekili Rıfat Örnek’e devredip, CHP grup sırasına oturdu. CHP adına adaylıklarını açıklayan diğer isimler söz alıp parti disiplini açısından adaylıktan çekildiklerini açıkladı.

Yeni başkanı belirlemek için bugün toplanacak Beşiktaş Belediye Meclis üyelerinden 26’sı CHP’li, 2’si AKP'li ve 1 tanesi de İYİ Parti’den. Üyeler yeni başkanı belirlemek için bugün saat 15.00’te belediye meclis salonunda toplandı. Çoğunluğun oyunu alan aday vekaleten başkanlık koltuğuna oturtu.

VALİLİK İKİNCİ BİR YAZIYLA HATAYI DÜZELTTİ

Seçim için İstanbul Valiliği tarafından çağrı gönderilen meclis üyeleri arasında ismi Murat Hazinedar’la ilgili soruşturma dosyasında geçen ve görevden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi de vardı. Beşiktaş Kaymakamı Abdullah Kalkan imzasıyla Hüseyin Avni Sipahi’ye ikinci bir yazı gönderildi ve davet iptal edildi. Yazıda tebliğ işleminin sehven yapıldığı anlaşıldığı belirtilip, “Sarfınazar edilmiştir” denildi.   

ADAYLAR BELLİ OLDU

Beşiktaş Belediye Başkanlığı için yapılacak seçime CHP Parti grubu Beşiktaş Belediye Meclisi Birinci Başkanvekili Tahir Doğaç’ı, AKP grubu ise Meclis Üyesi İsmail Akyıldız’ı aday gösterdi. 29 üyeli Beşiktaş İlçe Belediye Meclisi’nde CHP’nin 26, AKP’nin 2, İYİ Parti’nin ise 1 üyesi bulunuyor. Seçim, Beşiktaş İlçe Belediyesi Meclis salonunda saat 15.00’de başlamıştı.

TAHİR DOĞAÇ KİMDİR?

Tahir Doğaç, Beşiktaş Belediye Başkanlığı seçiminde, Cumhuriyet Halk Partisi'nin aday gösterdiği isim olmasının ardından merakla araştırılmaya devam ediliyor. Peki, vatandaşların merakla araştırdığı Tahir Doğaç kimdir? İşte, merak edilen isim hakkında bazı kısa bilgiler

Tahir Doğaç, Beşiktaş Belediye Başkanı Avukat Murat Hazinedar'ın görevden uzaklaştırılmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi tarafından belirlenen isim oldu. Peki, Tahir Doğaç kimdir ve daha önce hangi görevi üstlenmektediydi? İşte, gündemdeki isim hakkında bazı bilgiler

Tahir Doğaç, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından aday gösterilmeden önce Beşiktaş Belediyesi 1. Başkan Vekili görevini üstlenmekteydi. Ekonomist olan Tahir Doğaç, aynı zamanda Beşiktaş Belediyesi'ne ait olan BELTAŞ İşletmecilik'in yönetim kurulu üyesidir