Beşiktaş'ta üçüncü müdahale

Beşiktaş'ta üçüncü müdahale

Beşiktaş Meydanı ve Barbaros Bulvarı çevresine çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi yığıldı, TOMA’lar konuşlandırıldı.

Beşiktaş'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı

Beşiktaş Meydanı'nı ve Barbaros Bulvarı çevresinde çok sayıda polis ekibi sabahın erken saatlerinden itibaren geniş güvenlik önlemi aldı. Beşiktaş ve çevresinde çevik kuvvet ekiplerinin yanı sıra çok sayıda güven timleri ve yunus ekipleri de herhangi bir olumsuzluğa karşı hazır bekletiliyor. Meydan ve bulvara çıkan yollara Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) konuşlandırıldı. Bölgede itfaiye ve sağlık ekiplerinin de bölgede hazır bekletildiği görüldü.

İşte gelişmeler:

15:00 - Taksime yürümek isteyen Gençlik Komiteleri üyesi 26 kişi Beşiktaş'ta gözaltına alındı.

14.19 - 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolasıyla Beşiktaş Meydanı'ndan Taksim'e yürümek isteyen 30 kişilik gruba da müdahale edildi.

Beşiktaş Meydanı'nda saat 14.00 sıralarında Gençlik Komiteleri üyeleri ellerinde döviz ve flamalarla Taksim'e yürümek istedi. Çevik Kuvvet polisleri yürümek isteyen gruba izin vermedi. Grubun ısrarla yürümek istemesi üzerine polis ekipleri Gençlik Komitesi üyelerini gözaltına aldı. Bu sırada bazı kişiler polise direndi.

12:02 - Beşiktaş Çarşı grubu kortej alanına 1 Mayıs marşını söyleyerek geldi.

10:00 - Beşiktaş'ta Taksim'e yürümek isteyen HKP üyeleri gözaltına alındı. Gözaltına alınanların sayısının 7 olduğu belirtildi.

9:40 - 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Beşiktaş'tan Taksim'e yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Polisin dağılın uyarını rağmen yürümek isteyen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi yaklaşık 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar polis minibüsüne bindirilerek emniyet müdürlüğüne götürüldü.

09:52 -  Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş Meydanı'na doğru slogan atarak ilerleyen SGDF üyeleri, çevik kuvvet ekipleri tarafından engellendi. Polis, gruptaki 10 kişiyi gözaltına aldı.

08:00 - Şişli ve Beşiktaş’ta TOMA’lar ve çevik kuvvet polisleri konuşlandırıldı.