Binali Yıldırım, Uğur Dündar'ın kararını değerlendirdi: Ne zararı, anlamadım!

Binali Yıldırım, Uğur Dündar'ın kararını değerlendirdi: Ne zararı, anlamadım!

AKP'nin yenilmiş İBB adayı Binali Yıldırım, Ekrem İmamoğlu ile katılacağı ortak yayını yönetmesi için önerdiği Uğur Dündar'ın teklifi reddetmesi hakkında açıklama yaptı.

31 Mart Yerel Seçimleri'nde Ekrem İmamoğlu'na karşı mağlubiyet alan AKP adayı Binali Yıldırım, 23 Haziran'da yenilecek seçim öncesinde adayların katılacağı ortak yayını yönetmesi için Uğur Dündar'ı önermişti. 

Dündar, ilk etapta teklifi olumlu bulduğunu söylemiş ancak daha sonra sosyal medyada yaptığı "Moderatörlüğüm üzerinden her iki adaya ve demokrasimize zarar verebilecek bir takım hazırlıklar yapıldığını görüyor ve bu sebeple 50 yıldır ödünsüz bağlı kaldığım evrensel yayıncılık ilkeleri gereği moderatörlük yapmama yönünde aldığım kararı kamuoyuna saygıyla arz ediyorum" paylaşımıyla teklifi reddettiğini açıklamıştı.

Uğur Dündar'ın kararı hakkında Binali Yıldırım'da sosyal medyadan bir paylaşım yaptı. Yıldırım, "Uğur Bey’in kararına üzüldüm. "Adaylar ve demokrasi zarar görür" diyor. Ne gibi bir zarar, anlamadım! O soracaktı, biz cevaplayacaktık. Umarım bu kararda "birilerinin" baskısı etkili olmamıştır"